Следвайте ни

Над 160 семейства с нов паркинг в центъра

Нов паркинг за над 160 автомобила е изграден  за живеещите в блоковете между бул. „Шести септември”, ул. „Ламартин” и „Весела”. Допреди няколко месеца хората спираха колите в разкаляното и прашно пространство. Официално паркингът ще бъде открит днес, но вече се ползва от обитателите на съседните блокове.


В благоустрояването са инвестирани близо половин милион лева, като преди това със заповед на районната администрация бяха премахнати металните гаражи.  Средствата са от местния бюджет и са гласувани в Общинския съвет по изричното настояване на кмета на „Централен” Георги Стаменов, който сега е кандидат на ГЕРБ  за следващия  мандат. Изградена е отводнителна система, икономично LED осветление, направена е нова асфалтова настилка и маркировка, разказа временно изпълняващият длъжността кмет инж. Тошо Пашов.


На бул. „Санкт Петербург” до надлеза тези дни също започнаха да строят паркинг за 30 коли.  Допълнително се оформят още 12 места за паркиране на ул. „Граф Игнатиев” 24 около ДГ „Малкия принц”. Настилката ще е от фрезован асфалт, което спестява доста пари в бюджета.  

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?