Следвайте ни

Многоетажен паркинг до Преспите предлага съветник от БСП

viber icon

Да бъде построен многоетажен паркинг на мястото на премахнатите гаражни клетки на Преспите, поиска общинският съветник от БСП Йордан Василев. Преди изборите жителите на блоковете на улиците „Преспа“ и „Удроу Уилсън“ са били уведомени, че трябва доброволно да премахнат металните гаражи, в противен случай ще бъдат глобени. Затова те са разрушили незаконните постройки.

На въпрос на Василев по същия повод кметът на район „Източен“ Иван Стоянов съобщава, че администрацията е изготвила план-схема в идейна фаза за облагородяването на терена. Той допълва, че при осигурени средства от Община Пловдив благоустрояването ще бъде извършено. Съветникът обаче посочи, че финансирането се бави повече от година.

В Преспите има шест жилищни високи блока със средно около 150 апартамента всеки. За техните жители възниква проблем със сигурността на техните автомобили след премахването на гаражите.

Йордан Василев заподозря, че теренът с премахнатите гаражи, който се простира върху 2-3 декара, и възможно да се готви от кръгове в Общината за продъжба и последващо застрояване. Към мястото имало засилен инвестиционен интерес.

Червеният съветник смята Транспортния проект на общината за провал. По думите му след въвеждането на т.нар. умни светофари са се увеличи задръстването и хаосът в уличното движение. БСП ще потърси отговорност от изпълнителите на проекто, но първо ще изчака прокуратурата да си свърши работата.

От групата на социалистите ще предложат да се увеличи двойно и определеният брой питания към общинската администрация на сесиите на Общинския съвет. Сега е разрешено всяка група да внася до две питания на сесия на местния парламент.

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?