Следвайте ни

Младежи от ГЕРБ подариха мартеници в традиционната си инициатива

viber icon

Младежката организация на ГЕРБ в Пловдив реализира традиционната си инициатива на Главната улица по повод 1-ви март – Деня на Баба Марта. Младежите зарадваха пловдивчани и гостите на града с мартенички, изработени от децата в КСУ „Олга Скобелева”, закупени с благотворителна цел. Към всяка мартеничка бе прикрепен информационен материал, в който бе поместена една от най-популярните легенди за произхода на уникалната българска традиция – закичването с мартеници.

„На 1-ви март тази година отбелязваме няколко празника - Баба Марта и Сирни Заговезни, а православните християни почитат паметта на Света Евдокия. Посланието, което отправяме към обществото с поредната ни инициатива е, че трябва да помним историята и традициите си, защото те ще запазят идентичността ни. Бяло-червеният конец е здравата нишка, която свързва българите по света в едно – да сме силни, щастливи и единни”, заяви ръководителят на МГЕРБ в Пловдив Мирослав Тенев.

Инициативата на младежите бе подкрепа от председателя на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, която е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 

Стотици посетители на Гребната база в Пловдив днес бяха закичени с мартеници по повод празника на Баба Марта. Те получиха и специално изработени поздравителни картички от организацията на ГЕРБ в район „Западен”. 

Първомартенската инициатива бе организирана от ГЕРБ - „Западен” с ръководител общинският съветник Ясен Михайлов. В  нея лично се включиха кметът на района Димитър Колев, общинският съветник Ангел Славов, заместник-кметът Димитър Караилиев, ръководителят на МГЕРБ Мирослав Тенев, членове на партийната структура. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стефан Данчев

Стефан Данчев

01.03.2020 | 17:20

И Менда Стоянова тръгнала да си лъска имиджа с Баба Марта. Аз си учудвам как тази жена може да бъде член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Тези хора слепи ли са или не й знаят всичките й кадрови назначения, които са срам не само за Пловдивските избиратели, но и за всички, които искат нормална държава. Тези от НАП-Пловдив, а и от Басейнова дирекция знаят за какво говоря, но всяко назначение си има миза. Ако нещо не стане от първия път ще стане от втория, стига да знаеш в кой "(гребен) канал" да преведеш каквото трябва. А за Менда после няма невъзможни неща. Плаче за прокурор!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?