Следвайте ни

Местният парламент се разпуска след 5 сесии

Съветниците: Администрацията явно смята, че е свършила всичката работа в Пловдив

viber icon

Пет или максимум шест сесии ще имат 51 общински съветници до края на мандата. След едномесечната почивка градските старейшини ще се съберат на 11 юли. След сесията на 1 август излизат във ваканция до средата на септември. Местните избори са в края на октомври, което предполага, че в последния месец преди вота ще има една или най-много две заседания.


Защо в края на мандата Общинският съвет не работи на пълни обороти? Ето какво коментират съветниците:

Слави  Георгиев (Патриотичен фронт):

- Явно Община Пловдив е спряла да работи. Това е разочароващо, защото в Пловдив има много нерешени проблеми. Както виждаме, големите проекти отидоха в чекмеджето - изграждането на подлез „Модър - Царевец", реконструкцията на стадион „Пловдив", разширението на Голямоконарско шосе, нов мост над Марица, ремонт на ул. „Даме Груев" и много други.

Пепа Деведжиева (Реформаторски блок):

- Председателят на Общинския съвет е в отпуск, преди това в отпуск беше кметът. Но може би има и друга причина - в общината да са го ударили на ваканцуване. А има толкова много проблеми! Един от тях е наводненията, включително на ремонтираните улици. Редно е да се търси решение, а не да се отлага във времето.

Дани Каназирева (Съюз за Пловдив):

- Управляващите вероятно чакат да мине конгресът на ГЕРБ, за да знаят в коя посока да действат. Сесията е насрочена няколко дни след партийния форум. Но след като редица проблеми не са решени за 4 години, не виждам как това ще стане за 4 месеца, които остават до края на мандата, дори Общинският съвет и да се събира често.

Иван Петков  (БСП):

- Няма достатъчно предложения от общината. Кротуват или от предпазливост, или са го ударили на уволнение. По-добре е, че няма сесии, защото половината от точките в дневния ред са  за разпродажба на общински имоти. Поне в края на мандата да спрат да продават.

Гошо Къчков (ГЕРБ):

- Графикът за сесиите беше готов преди няколко месеца и  това, че през юни имаме само една сесия, няма нищо общо нито с конгреса на БСП, нито с ГЕРБ. Администрацията работи, предложенията се подготвят и не е изключено на 11 юли да имаме дневен ред от 50 точки. 

Савина Петкова, председател на Общинския съвет:

- Единствената възможност беше в края на юни да си взема отпуск. Планирала съм го още през зимата, тогава подготвихме и графика, така че не може да се говори за нещо чрезвичайно.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?