Следвайте ни

Менда Стоянова: Ръководството на ГЕРБ се нуждае от по-млади и креативни хора

viber icon

Бившият знаков депутат от Пловдив Менда Стоянова ще си направи отвод от националното ръководство на ГЕРБ, ако кандидатурата й бъде предложена в Изпълнителната комисия на партийния форум на 11 май. 

Това сподели самата тя в интервю за „Марица”, помолена да коментира  парламентарните избори и твърденията, че ще бъде освободена от ИК.

„Според правилата на партията се прекратяват правомощията на цялата Изпълнителна комисия и се избира нов състав.  Това е нормалният процес и аз мисля, че в ръководството на партията трябва да влязат  доста нови хора, включително и вместо мен. Вече два мандата съм в ИК, а мои колеги имат дори по-дълъг срок. Има нужда ръководството на ГЕРБ да бъде обновено така, както имаше нужда да бъдат обновени и кандидатдепутатските листи”, каза Менда Стоянова.

Тя  беше несменяем народен представител от 2009 г., председател на парламентарната комисия по финанси и бюджет и член на ИК на ГЕРБ. Далеч преди изборите Менда Стоянова беше решила  повече да не се кандидатира за депутат ​- от една страна, заради възрастта си, въпреки че е много енергична, от друга - заради натрупаната умора на ключовия пост.

„Нека в ръководството на ГЕРБ да влязат по-млади и по-креативни хора с нова енергия, които биха могли да допринесат свежи идеи за промяна”, сподели Менда Стоянова.

Според нея Бойко Борисов трябва да си остане лидер на партията, независимо от обновлението. „Г-н Борисов е създал ГЕРБ, това е лидерска партия и тя няма нищо общо с процесите, които текат в ръководството на БСП” - така Менда Стоянова отговори на въпроса дали не повтарят модела на Корнелия Нинова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (33)

Джитко Бибитков

Джитко Бибитков

19.04.2021 | 13:40

значиии, от 2009 г. е несменяем депутат , а сИга видиш ли, дава път на млад.те , след кАт приватизираха града с маминия и не останЪ нищо за кра.ене ..........ей Да знаите всичко се връща тежко ви и горКОООО

Отговори
2 0
Георги v.

Георги v.

19.04.2021 | 12:04

Време е да си ходите и никога да не се връщате!

Отговори
3 0
Георги v.

Георги v.

19.04.2021 | 12:03

Време е да си ходите!

Отговори
3 0
Биби

Биби

19.04.2021 | 03:26

Менда я страх от разследване. Тя за това бяга.

Отговори
5 0
70 СИМВОЛА

70 СИМВОЛА

17.04.2021 | 13:51

НАПЪЛНИХМЕ СИ ГУШКАТА И СЕГА СИ СПОКО СПОТАЙВАМЕ ДО СТАРИНИ МЕНДИНИ МЕДИНИ

Отговори
9 0
Баба М

Баба М

17.04.2021 | 17:55

Тази 7глава ламя е със 7усти, алчна, курумпирана и безпардонна и ненаситна! Ако се разследват нейни свързани лица, имоти и фирми ще се укаже инущество за стотици милиони! На ход е прокуратурата и съда!

Отговори
7 1
Слави

Слави

14.04.2021 | 12:08

отев ,Спартак Николов ,Ташковите Наско и Радослава ,Менда Стоянава ,Лафчиева ,Златко Велев ,Ончо и Жена му общински съветник Вяра Токова,техните сподвижници и всички секретарки станали общински съветници в това число Дедев председателя на групата ГЕРБ Данчо ......носят отговорност за резултата на изборите получен от ГЕРБ Пловдив. Резултата е такъв защото Бойко трябваше да ги проветри всички тези отдавна ,трябваше още преди местните избори да се прости с горепосочените и имаше шанс сега резултата да е друг. Предполагам че в цялата страна Бойко е допуснал местни дерибей да управляват и да кадруват подобно на нашите Пловдивски и за това цялостния резултат е такъв в България. Бойко действаи проветрявай все още имаш шанс ,все още има хора които ти вярват. Ти си на ход. п.п а и как можа в Кърджали пак тази Караянчева да оставиш. Има едно недоразумение във ВиК наречено Ани Лафчиева, което макар че е с ранг на заместник директор не знае що е водомер или цол, но вече десетина години смуче кръвта на невинни служители и дерибейства. Това най-много отблъсква хората.

Отговори
13 1
петко

петко

14.04.2021 | 11:50

Отдавна трябваше Бойко Борисов да изгони Менда Стоянова от герб с пръчки трябваше да я изпъди.Заради нея е такъв резултата в Пловдив едва 3 ма депутати. Заедно с нея Бойко Борисов трябва да махне от ГЕРБ Спартак Николов ,Иван Тотев ,Радослава и Наско Ташкови ,Златко Велев, Стефан Дедев, Лафчиева и всички Районни ръководители в Пловдив. Действай бързо Бойко

Отговори
16 0
Лако мията ти из яде ал чния за дник

Лако мията ти из яде ал чния за дник

14.04.2021 | 11:46

За новото правителство не знам какво ще те прави,но на чер епа има да връщащ много,много пари.

Отговори
14 2
ченге

ченге

14.04.2021 | 11:08

БЯГАЙ докато имаш тази възможност.В никакъв случай на карибите,че първо там ще те търсят.В ЮАР вече също не е за предпочитане.Най-добре е някъде из Средна Азия

Отговори
13 1
Георги

Георги

14.04.2021 | 11:07

Сбогом, ненагледна моя! Няма да ми липсваш.

Отговори
16 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?