Следвайте ни

Мечтан сблъсък: Жан Виденов срещу Корнелия Нинова в Пловдив

viber icon

Коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република",  чийто организационен секретар ще бъде бившият премиер и лидер на БСП Жан Виденов, беше учредена в събота.

Новосформираната коалиция ще участва в предстоящите парламентарни избори, но засега не е ясно кои ще бъдат номинирани за листите в Пловдив и в областта. Почти сигурно е, че Жан Виденов ще е водач на листа, но все още не е решено, дали ще се яви в Пловдив-град, Пловдив-област или някой от столичните райони. Ако се стигне до първата опция, в Пловдив ще станем свидетели на титаничен ляв сблъсък Жан Виденов-Корнелия Нинова. 

Сред възможните имена е също Валентина Семерджиева,  бивш главен финансист на Пловдив при кметуването на Спас Гърневски. Тя беше колега на Виденов като преподаватели в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт. Фалирането на вуза ускори завръщането на Жан в политиката, твърдят от обкръжението му.

Председател на сформирания ляв съюз ще бъде асеновградчанинът Иван Атанасов, лидер на "Лява алтернатива на България", по чиято идея се роди новата коалиция. В нея влизат "Социалистическа партия Български път" с председател проф. Ангел Димов, "Българска прогресивна линия" на Красимир Янков, "Възраждане на отечеството" на Николай Малинов и "Партия на българските комунисти" с лидер Иван Пенчев. 

"Задават ни въпроса "Защо сега?". Левицата е разгромена и не е представена в Народното събрание, съответстващо на броя на левите хора в България. Имаме шанс да разбием олигархичния модел на управление и обществени отношения, който тормози България вече 30 години. Смятаме, че има заплаха за България - за нейната териториална цялост и суверенитет заради провокациите, отправени към Русия и влошените отношения с всички съседни страни", заяви председателят Иван Атанасов.

Той допълни, че Виденов е "архитектът" на коалицията. По думите му политическото сдружение ще се бори за справедливост във всички сфери.

От "Възраждане на отечеството" посочиха, че ще следят внимателно външната ни политика с Русия, ще дават отпор на всички порочни действия и ще се борят за възстановяване на добрите отношения с руснаците.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Е. Кейси

Е. Кейси

25.05.2021 | 14:09

Много странно съвпаднаха възродените политически амбиции на Жан с фалита на колежа на Михайлова, в който той преподаваше и прибираше всеки месец заплатка от около 7, 8 бона за да обучава събраните "студенти" там от кол и въже, та белким някой от тях вземе "вишо". Пък и компанията, която е събрал в този нов проект е "майка плаче": дементният бай Ангел Димов, маргиналчето Красимир Янков, храненика на Георги Гергов - Павел Иванов, милионерът Антон Величков и все юнаци от този род. Как още не се е записал и Спас Гърневски, те с Жан си бяха здрави аверчета в Колежа, а Спас като горните за келепира е готов на всичко. Мила родна картинка, човек не може да им се нарадва. Ех, Жан, Жан, да ти бяха намерили някъде другаде работа, където да учиш несретниците за "вишо", за да не се излагаш.

Отговори
7 0
Ко да правя Още помня И друго помня

Ко да правя Още помня И друго помня

25.05.2021 | 12:04

Аз помня и на чифута Жанчо зимата и на Курнела приватизирания Техноимпекс Както помня че и двамата не съм ги виждал да се гърбят с мотика 16 ти номер на някой ред с царца чааааак до хоризонта Помня бе Ко да прайш Ако на някой им се ще да не помня Ресто Женчо Много ресто имате да връщате с Курнела Тиквун с ония кюлчета дето е натрупал може и да забегне за Израел.А вие за Масква кък щъ съ изнасяте ни знъм

Отговори
3 5
mmm

mmm

25.05.2021 | 13:43

Нищо не разбрах от Вашият коментар!

Отговори
2 2
Пич

Пич

25.05.2021 | 11:34

Семерджиева уж беше синя

Отговори
4 0
Батко

Батко

25.05.2021 | 11:29

Аз помня Жан-Виденова зима, не Корнелия-Ниновска ;)

Отговори
4 2
айде де

айде де

25.05.2021 | 11:11

със стари плеймейтки нов бардак не става

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?