71

“Марица” позна: Иван Петков - Бебето оглави БСП в Пловдив

Иван Петков - Бебето е избран с голямо мнозинство за нов председател на БСП в Пловдив, както прогнозира “Марица”.

119 делегати от общо 135 дадоха своя вот за Иван Петков, а той увери, че ще работи за възстановяване на доверието към БСП под тепетата.“Предстои ни най-трудното – неуморна работа, така че да отвоюваме партията си и да защитим интересите на истинските социалисти”, обобщи Петков.

Борислав Гуцанов  декларира, че с новото ръководство на всички градски структури пловдивската организация ще върви по нов път - без икономически и политически зависимости. 

Както писахме, депутатът Иван Петков- Бебето имаше най- големи шансове да оглави БСП в Пловдив. Твърдият привърженик на политиката на Корнелия Нинова беше един от четиримата кандидати, останали на последния кръг на изборите на конференцията на левицата.

Общо номинирани бяха 21 претенденти за поста, но останалите отпаднаха. Много от тях, включително и Николай Радев, дългогодишен общински съветник и директор на ЕГ “Пловдив”, заявиха, че не желаят да се кандидатират за поста. Те изпратиха своя отвод с е-мейл и не се явиха на конференцията, тъй като смятат смяната на ръководство за нелегитимна.

Освен Иван Петков на гласуване бяха подложени Атанас Петков, който беше зам- областен управител в кабинета “Орешарски”, Димитър Михайлов и Таня Балканджиева. За Атанас Петков гласуваха 17 съпартийци, за Таня Балкаджиева - 1, за Димитър Петков имаше нула гласа. 

За председател на левицата в район "Централен" е избран Николай Иванов, "Източен" – Владимир Докторов, "Западен" – Наум Китанов, "Северен" – Петър Бояджиев, "Южен" – Екатерина Делинова и "Тракия" – Йохан Петков.

Сред емблематичните социалисти в Пловдив на конференцията бяха Тодор Петков, бивш областен управител, и Захари Георгиев, бивш депутат и няколко мандата лидер на местната структура. И двамата казаха, че са за промяна в партията. 

От конференцията напомниха, че лидерът на БСП Корнелия Нинова преди години поведе битка за отвоюване на организация на БСП от икономически интереси, които я бяха свързали с местната и национална власт на ГЕРБ. "Тя успя да изключи от партията дългогодишния председател на пловдивската организация Георги Гергов, който беше архитектът на този модел. Днешният избор е триумф на нейните усилия и жестоките удари, които понесе от страна ГЕРБ и вътрешната опозиция заради разбиването именно на този порочен модел в града под тепетата", твърдят от новото ръководство.  

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
вярващ

вярващ

25.07.2022 | 19:35

Абе то и избирането му за директор на английската е нелегитимно и подарък от Гергов, та хайде и оттам да смените Радев.

Отговори
1 2
От Батак съм бате....

От Батак съм бате....

24.07.2022 | 07:30

Тоя Батак само с нови хора се оправя. Честито на Бебето.

Отговори
1 2
Червеният дядо

Червеният дядо

23.07.2022 | 18:17

А по-хубаво ли беше досега да бъдем присъдружна организация на ГЕРБ в Пловдив.На три пъти подарявахме властта на ГЕРБ в града ,вместо явно да подкрепяме Славчо Атанасов,ние неофициално подкрепяхме недоразуменията мамин Ваню и Зико.Най-срамно беше най последните избори,когато другаря Николай Радев беше адвокат на безсловесния и безкнижния Зико. И този резил го видя цяла България.Другаря Гергов ни търгуваше ,като лека жена в публичен дом.

Отговори
16 1
Червена бабичка

Червена бабичка

23.07.2022 | 18:00

Срам за БСП.Некомпетентен, функционално неграмотен и без авторитет сред младите социалисти.Това не е било ,кандидат за председател да ходи по конференциите с охрана от мутри. Ще го пазят от всенародната любов? Това недоразумение Бебето не може да бъде председател на ГПО.Тези, които направиха преврата в ГПО ще си носят последствията за разпада на БСП в Пловдив.Срам за Захари Георгиев, Тодор Петков срам няма.Влиза излиза от БСП и е там за келепира.

Отговори
8 9
Филибелия

Филибелия

23.07.2022 | 17:22

Още един де,бил жаден за власт.Комунистическите копе,лета нямат край.Най-добрия комунист е мъртвият!

Отговори
6 10
Пловдивчани ,. до Филибелия

Пловдивчани ,. до Филибелия

23.07.2022 | 17:52

Ами дай тогава пръв да мре Бойко Методиев Борисов (Тиквата).Най-младият член приет в БКП.Единственият имал честа да чеше ушаците на бай Тошо.

Отговори
9 4
Тъ Така

Тъ Така

23.07.2022 | 17:01

Гочу Свинаря по този случай да заколи 200 прасета и да черпи и да извади отлежала Столичния от почетното консулство А пък Бебето след като суче да му сменят памперса Щот мирише като дърта пооссрана партия

Отговори
8 1
Дано ама надали!

Дано ама надали!

23.07.2022 | 15:15

Добре са го назначили, но от тук нататък какво следва? Как ще се справи с хауса? Това момче няма необходимия опит, нито житейски нито професионален, нито обществен имидж! Или пак ще залагат на боб и каквото стане! Незнам дали това е правилен избор! Дал ли е някаква програма за действие? Знае ли какво следва и какво да прави изобщо?Тази еуфория ще мине бързо но реалността е друга!

Отговори
16 2
БСП

БСП

23.07.2022 | 16:35

Поредното подставено лицена Нинова - старейшината. Хубаво е че, ги слага млади за да придобият опит и знания защото, в тоя объркан свят нищо не е сигурно...

Отговори
7 2
Смях в залата

Смях в залата

23.07.2022 | 15:11

Подписника на БйеСйеПйе в Пловдив Марица позна резултата от нагласен избор. смешници

Отговори
8 3
Пена

Пена

23.07.2022 | 15:36

По нагласен избор не е имало.Изпълзяха като хлебарки Тодор Петков,Захари Георгиев .Отиде си БСП Пловдив.

Отговори
8 5
батето

батето

23.07.2022 | 14:51

Да слушка сега, че ако не го прави Нинова ще изпрати Пламен Червеняков да му резне и на него зелката като на Георги Гергов.

Отговори
9 5
рзочарован

рзочарован

23.07.2022 | 14:40

ако бяха избрали архонта щяха да имат благословията на митрополит Николай и партийна църква Дърева е църковен човек що не ги е посъветвала

Отговори
11 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?