1553

Манол Пейков с ключово решение, атакува местната власт

Пловдивският издател Манол Пейков пусна дълъг пост, в който обясни политическите си амбиции. Бившият депутат даде да се разбере, че повече се вижда в местната власт, затова е пожелал сам задно място в депутатските листи на коалиция ПП-ДБ сега. Ено постът без редакция:

"Скъпи приятели –
Знаете как е в живота: понякога се получава разминаване между това, което човек иска, и това, което знае, че трябва да направи.
Да, правилно се досещате – говоря за предстоящите избори.
Винаги съм бил обществено ангажиран и би било повече от странно точно сега – след толкова дадени интервюта, в които споделям оптимизма си за бъдещето на България предвид гражданското общество, което се ражда и съзрява пред очите ми – да дам заден ход.
Към това обаче следва веднага да добавя, че винаги съм гледал на себе си много повече като на общественик, отколкото като на политик. И отгоре на всичкото се намирам в онази златна възраст, в която вече знам какво искам и все още имам силите да се боря за него.
Затова личното ми усещане е, че бих бил най-полезен там, където ще имам реално поле за действие – и ще има реален шанс да видя (поне част от) резултатите от труда и усилията си в рамките на един управленски цикъл.
С други думи – смятам, че ако мястото ми изобщо е в политиката, то е в градската, а не в националната политика.
В същото време обаче съм пределно наясно колко важен е вододелът, на който се намира България – вододел между автокрация и правова държава, между Европа и Евразия, между привидна и истинска демокрация, между бъдеще и минало. И че тази мащабна, цивилизационна битка, се води именно в парламента.
Наясно съм също така колко огромен актив е доверието – в а ш е т о доверие – което спечелих през последната година. Чувствам сериозна отговорност към този актив – и именно затова смятам, че той трябва да бъде и н в е с т и р а н в тази битка.
Затова ще видите името ми под номер 7 в бюлетината на ПП-ДБ за парламентарните избори в 16-и многомандатен избирателен район – Пловдив град.
* * *
Седмото място в листата си избрах сам.
Т в ъ р д о отказах да влизаме в режим на преговори с коалиционните ни партньори да поема водачеството в Пловдив (макар да ми беше предложено).
Първо, защото моето участие в бюлетината е подкрепящо, а не водещо. А истинската ми битка очаквам да бъде на местните избори наесен.
Второ – защото уважавам и ценя Никола Минчев като човек и политик; вярвам в почтеността му и политическото му бъдеще и се присъединявам към предвожданата от него бюлетина с радост и без сянка на какъвто и да е вътрешен конфликт.
Трето – понеже (като член на Националния съвет на "Да, България", участник в поредица от избори и бивш депутат) ми е пределно ясно колко деликатна работа е функционирането на една коалиция (хеле пък на коалиция, състояща се от коалиции!). Разбутването на дълго обмисляни и договаряни (на принципна, стратегическа основа) листи е като ефекта на пеперудата – уж дребна работа, но с потенциал да причини сериозни сътресения. Нито аз, нито младата ни коалиция имаме нужда от това.
И четвърто – понеже явяването ми на седмо място по никакъв начин не ме превръща в аутсайдер.
Ако убедено смятате, че заслужавам да бъда по-напред – има начин да пренаредите листата. Нарича се "преференция".
Единственото "защитено" място (такова, което не може да бъде изместено с преференции) е първото. В Пловдив град ние със сигурност ще спечелим повече от едно място. (Надявам се и вярвам, че ще са д о с т а повече от едно.)
Очаквам подкрепата ви.
Надявам се да я получа.
И обещавам ако я получа, да я използвам по най-почтения и смислен начин, на който съм способен".

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 7 оценки
5/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
30 коментара
стара майна

стара майна

30.03.2023 | 16:59

ООО ЗНАЕХ СИ АЗ ЧЕ НИЩО НЕ ПРАВИ ПРОСТО ТАКА...ОНАЯ АКЦИЯ С ТРАНСФОРМАТОРИТЕ ЗА УКРАЙНА....НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ БЕШЕ С ДАРЕНИЯ МА КОЙ ОБРА ЛАВРИТЕ Е ТЕ ТОЯ НАГАЖДУЛЯ...МАЗНЬО..... А ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МИЗЕРНИКА...

Отговори
1 0
Оффффф

Оффффф

29.03.2023 | 11:24

Ми то само мармот не ни е управлявал още!!!!

Отговори
0 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

19.03.2023 | 07:34

Колеги Борис Бонев който иска да е кмет на 2 милиона софиянци няма един ден трудов стаж това ще му е първата работа управлявал е единствено колата която майка му е закупила та този пловдивския то луп е същия майка му издателката Божана Апостолова каквото му е купила това е управлявал та така драги съграждани надявайте се на благоденствие което ви обещаха и също ви казаха че България е богата държава и пари има за всички ако не се краде ще има достойно заплащане и пенсии за всички да ама не вече България е бедна държава с зависеща от външни заеми 500 милиона на месец честито

Отговори
7 0
ххаха

ххаха

28.02.2023 | 09:46

Баш КОРАБОКРУШЕНЕЦЪТ , нечистоплътен , неподдържан , неогледен ... ако тоя ще ни управлява .... ,,Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже "

Отговори
14 3
Гинка Иванова

Гинка Иванова

28.02.2023 | 09:13

ШМЕКЕРА ШМЕКЕРА ШМЕКЕРА

Отговори
14 1
Манол ХаджиПейков

Манол ХаджиПейков

28.02.2023 | 09:12

Глиги ,пи ли си хапчетата днес глиги ?

Отговори
14 1
Жана и Манол хитреците

Жана и Манол хитреците

28.02.2023 | 09:11

Карикатура ,много неприятно човече

Отговори
17 2
руси

руси

26.03.2023 | 12:43

Не,той ми е пръв приятел,да знаеш!

Отговори
0 0
Пълно чикимендо

Пълно чикимендо

28.02.2023 | 09:10

Абсолютно луд човек . То си му личи от един километър.Психопат. Ама колко парички събра в личната сметка а . Колко е изпратил е друг въпрос

Отговори
13 3
Българин

Българин

28.02.2023 | 08:10

Събра парички за кампанията сигурно.

Отговори
12 3
Айтен

Айтен

28.02.2023 | 07:49

Колко си хитър тиииии няма да фърляме за теб Да Българист -финансирани от Сорос

Отговори
15 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?