44

Лидерът на КТ "Подкрепа" втори след Ваня Григорова в листата на "Солидарна България"

Синдикалистът от КТ "Подкрепа" Атанас Кръстев получи второто място в листата на водената от Мая Манолова и Ваня Григорова коалиция "Солидарна България".

Информацията, за която "Марица" писа миналата седмица се потвърди - Ваня Григорова официално повежда новото ляво обединение в Пловдив. ПП "Солидарна България" днес обяви официално своята листа за предстоящия парламентарен вот през юни.

Голямата изненада е второто място на Атанас Кръстев - дългогодишен лидер на КТ "Подкрепа", на който със сигурност ще се разчита много по време на кампанията на терен в Пловдив. Шестото място пък е за  8-милионният българин - пловдивският юрист Емил Хаджиев. 

В обединението "Солидарна България" влизат ПП „Изправи се България", ПП
"Обединена социалдемокрация" и ПП "Българската левица". По-рано днес Григорова и листата се регистрираха официално за участие в Районната избирателна комисия с 15 кандидати за предсрочните избори на 9 юни. 

"Нашето основно послание и защитата на правата на работещите хора. Пловдив е голям промишлен център и проблемите, с които те се сблъскват са сериозни. Смятам, че в парламента можем да работим за тяхното решавате", заяви Ваня Григорова.

Атанас Кръстев каза, че е приел поканата да бъде втори в листата, тъй като много добре познава Ваня Григорова от съвместната им работа в КТ "Подкрепя". Той добави, че по време на кампанията ще бъде в неплатен отпуск.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?