71

Кой ще оглави БСП в Пловдив? Започна битка между рекорден брой номинирани СНИМКИ

Битка за новото ръководство на БСП в Пловдив започна в Дом на културата. "Борис Христов". Рекорден брой  са номинациите, като от двата лагера, на които е разделена местната организация, са предложени 21 кандидати. Те ще бъдат подложени на гласуване.

Сред номинираните са Иван Петков - Бебето, който в момента е народен представител , а преди беше общински съветник, и д- р Георги Йорданов, бивш депутат и също бивш общински съветник, като и двамата твърдо застават зад политиката на Корнелия Нинова.

От социалистите, които в момента са общински съветници, са предложени Николай Радев, Тодор Стоилов и д- р Атанас Баташки.

Разцеплението в местната БСП стана след разрива между Корнелия Нинова и бившия шеф на организацията Георги Гергов.

Николай Радев и негови колеги  наскоро дори смениха името на групата, като я нарекоха “Автентична лява БСП”, възмутени от авторитарните методи в партията и политиката, която водят в страната. 

Цялото местно ръководство начело с бившата съветничка Димитрина Вакрилова беше сменено от хората на Нинова. С решение на Националния съвет на БСП се насрочиха нови избори.

Опонентите на Корнелия Нинова  наскоро додоха категоричен отпор, като свикаха  градската конференция на БСП, проведена също  в Дом „Борис Христов“.   „С Нинова партията върви към небитието“, каза тогава Димитринка Вакрилова. 

”Има достатъчно пропуски в работата на пловдивската организация, които доведоха до отлив на членове и симпатизанти от БСП”, обясни за “Марица” Калин Милчев, който също е номиниран за ръководството от привържениците на Нинова. Калин Милчев е бивш депутат и по професия строителен инженер.

В залата присъства Тодор Петков, бивш областен управител, който преди няколко години напусна БСП, но наскоро се върна.

На конференцията е и арх. Румен Григоров, главен архитект на Пловдив, по времето на соца и по- късно общински съветник.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Филибелия

Филибелия

23.07.2022 | 17:15

Чудя се от къде изпълзяха тези "почтенни" комунисти-крадлювци? Ама доста са оредяли.Върнал се е и пощаджията Петков,интересно!

Отговори
4 0
Объркан човечец

Объркан човечец

23.07.2022 | 14:27

Един с маска, до него втори си бърка в носа, другите грохнали маразматични старци... "Цветът" на Пловдив... Сигур са им обещали капачки за буркани като преди години - те само това май си спомнят. Делинова - уволнената директорка на мървите души лидер? Но... Газете конституцията - имате изведена "добра практика" от лидера на коалиционния партньор ПП! Народонаселението е на море! Другите мълчат!

Отговори
4 0
Безпартиен комунист

Безпартиен комунист

23.07.2022 | 14:10

Аман от фалшиви социалисти!Криха се като партизани в землянките сега им замириса на власт и хоп посред лято правят избори!За къде сте се забързали бе другари и другарки ми тя войната не е свършила !Стойте си в гората на сянка ,че навънка е мор и си четете в.Трета възраст и си спомняйте за младените,когато с 1лв ядохте тройка с гарнитура и пихте и една бира!Накрая и един по здрав!

Отговори
5 0
комунист

комунист

23.07.2022 | 12:52

Учудвам се как уж умни хора а драпат за партия отиваща в небитието.Много вожд много чудо ей , малко индианец.Време е да се саморазпуснат и да покажат малко достойнство, но не би - на кокала има още малко мръвка.

Отговори
3 1
Бай Тошо!

Бай Тошо!

23.07.2022 | 12:50

“Като немаш пари,ти немоиш да поставяш условия бе”!Ха,ха ми Бебето,големия партиен капацитет и бабаит скача на бой в парламента а не сме му чули думата!Само хабят мандатите и нищо не правят!Нямат хал хабер от политики!Никаква експертиза за нищо!С тези хора ,ново няма да се случи с БСП в Пловдив!На следващите местни избори 2 съветника ще е ПОБЕДА!Работата стана ,стани да седна и заедно в пропастта!Като Матросов са пред амбразурата,никакви идеи ,никакви политики!Пълни смешници!

Отговори
7 0
Т-пи муцуни

Т-пи муцуни

23.07.2022 | 12:31

от миналото! Пл-хове, изпълзяли от бунището на историята!

Отговори
7 0
Тошко

Тошко

23.07.2022 | 12:19

Тодор Петков винаги е бил на софрата. Чие Ауди караше като областен управител? Ах , Тошо, Тошо, колко си почтен. Колкото и Калин Милчев, и Хормона, и цялата им мазна дружина. А как се кълняхте! Другари, какво да ги правиш?

Отговори
8 0
Ами сега!

Ами сега!

23.07.2022 | 14:14

Тошката ,защо не ди почива на вилата на Буджака в Созопол на първа линия ми е тръгнал в тея жеги на 75г избори да прави ,власт да взема!

Отговори
4 0
Паметливите

Паметливите

23.07.2022 | 12:00

Тази партия не е моята и я напущам!/Т.Петков/Сега пак на софрата!

Отговори
9 0
Пловдив

Пловдив

23.07.2022 | 12:22

Всички амортизирани пенсии се наредиха на първия ред... Бяхме им забравили крадливите муцуни, сега пак цъфнаха

Отговори
8 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?