49

Кой иска пробивът до Водната палата да се превърне в Зоопарка 2?

Общинската организация на ВМРО поставя няколко питания с декларативен характер относно свикването на извънредна сесия на ОбС-Пловдив по искане на ГЕРБ

Общинската организация на ВМРО поставя няколко питания с декларативен характер относно свикването на извънредна сесия на ОбС-Пловдив по искане на ГЕРБ. Най-краткият коментар за тази „изнасилена“ сесия съвпада със забележителното изречение, което героят  на Оруел в „1984“ записва в дневника си: „Разбирам КАК, не разбирам ЗАЩО.“

Общинските съветници от групата на ГЕРБ имаха около година и половина да се запознаят и да разгледат подробно проекта за пробива при Водната палата. Съвсем логично изникват въпросите:

- ЗАЩО точно сега, когато стартът на проекта е даден, искат неговото спиране?

- ЗАЩО предизвикват това да се случи на извънредно заседание на местния парламент?

- ЗАЩО не внесоха предложението си в дневния ред на редовната сесия?

- Какво или КОЙ разубеди ГЕРБерските съветници да променят позицията си рязко?

- За приемане на предложението тогава са гласували 38 общински съветници. Настояваме за личните им мотиви  и аргументирана обосновка на всеки от тях, който е обърнал позицията си на 180 градуса и желае спирането на проекта.

- Готови ли са от централата на ГЕРБ заедно с  техните членове на ОбС-Пловдив да обяснят на пловдивчани колко ще струват неустойките по вече сключените договори за обществена поръчка? Ще застанат ли с лицата си да кажат на избирателите си и на  гражданите на Пловдив с колко точно ще ощетят общинската хазна, ако проектът бъде спрян?

Пловдив вече има горчивия опит с несбъдналата се зоологическа градина. Трябва ли пробивът при Водната палата да се превърне в ЗООПАРК 2? Пловдив има и несбъдналия се бул.“Северен“ с несбъднатата връзка с Карловския надлез, има нереализирания втори етап на Коматевско шосе, т.е неговото разширение, има злополучния бул.“Руски“ с Н на брой светофари, дело на нефелна ИНЖЕНЕРна мисъл, които, слава на Бога, не са  част от общата сигнализационна уредба на трафика. За всички тези инфраструктурни обекти би трябвало АДФИ да се самосезира и да бъде назначена финансова проверка, а на виновниците да бъде потърсена наказателна отговорност.

Кому е нужен поредният провален проект за милиони? На нечие его? Главната цел на Его-то не е да проумее нещо, а да бъде нещо. Автентичните политически фигури не са тези, които роят и захлебват проксита и скалъпяват  зле организирани протестчета. Те не са полегнали на дивана в очакване държавата да им съплайва блага и щастие. За благата разчитат на себе си, за щастието си - още повече. Не мрънкат. Не са мамини синчета. Не са корпоративни играчи, не са милионери само защото са успели да се закачат за държавните поръчки и да си цоцат.

Най-старият жив град на Стария континент не бива да става жертвен агнец на Его-проблемите на когото и да е, пък било то и с инж. пред името. Пловдивчани не заслужават да бъдат разменна монета за псевдо евроатлантически ценности, защото  Пловдив е в Европа. По право и наследство. И бъдеще. 

Сега ясно ли е - социолозите и политолозите не ни вършат работа.

Да влязат психолозите!

Това е нещо като предупредителен етап, подир който следва: „Личните лекари вече не могат да ни свършат работа, истината ще я кажат патоанатомите“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Дивна

Дивна

02.11.2022 | 20:57

Не е само Тотев , има и будни граждани!

Отговори
3 0
Как кой иска,че Тотю,разбира се!

Как кой иска,че Тотю,разбира се!

29.10.2022 | 16:06

То зоопарка ,дето го няма,си е негово творение..сега и тук спънки..Тотю накрая народът ще го изгони от града!!

Отговори
5 4
Махайте го тоя Тотев и кликата му и на съд!!!Превърна се в мега-мафиот

Махайте го тоя Тотев и кликата му и на съд!!!Превърна се в мега-мафиот

23.10.2022 | 12:34

Като Васил Божков!Защо го търпи въобще Бойко,не мога да разбера?!И само вреда му нанася и разваля въобще партията..Вън Тотев от Пловдив!

Отговори
15 1
Йоан

Йоан

22.10.2022 | 18:46

Последни опити на ГЕРБ да забогатее от пловдивчани, това е тази дупка!

Отговори
8 5
Иванов

Иванов

22.10.2022 | 17:25

Г-н Кисьов статията е страхотна и много вярна.Вие знаете на групата герб колко им пука за пробива.Може да кажете че от 3 дни са във Велинград начело с ИНЖЕНЕРА.Много добре знаете че проблема не е в пробива. Чакаме с нетърпение Бойко да го махне от партийния пост. Хората трябва да разберат,че проблема на пловдив е ИНЖЕНЕРА. Също така не можем да разберем защо Зико не скочи на ИНЖЕНЕРА , а се съобразява с него от първия ден да мандата. И защо никой не излезне и каже че инженера стои зад тези протести. Колкото повече си мълчи Зико,толкова по зле ще става за него.сигурен съм,че натиска от инженера едва сега започва представете си до изборите какво ще става.

Отговори
14 3
Майна

Майна

22.10.2022 | 14:42

Не зоопарк в зайчарник да го превърнат матряла е в тежък Стокхолмски синдром и пак ще гласуват за тях. Селянката тотално е превзела най бохемския град на Европа.

Отговори
15 2
656

656

22.10.2022 | 16:41

Майна това не е най бохемския град в Европа, а най слабо развития икономически град с местно недоразвито, еснафско население

Отговори
11 5
Герана

Герана

22.10.2022 | 14:18

На по-малко от 100 км от Пловдив има с няколко хиляди години по-стар град от Пловдив и всеки сериозен историк или археолог знае кой е. Иначе уж негодувате срещу Тотев, а в същото време преписвате от опорките на Тотев, когато плати на един жълт английски вестник да включат Пловдив в измислена и ненаучна класация.

Отговори
13 15
Арх

Арх

22.10.2022 | 13:51

Разбра се, че и този особено важен за града проект е пуснат на инженеринг. Което означава, че се избира строител, тоест този, който върти големите пари, а идеята се натаманява да му е удобна, не се обсъжда публично и каквото предложи, това е. Така направиха безумно скъпия площад, грозния сандък над мозайките, безсмислената нова изложбена зала, тя поне изглежда добре, както и Точещите се с години улични ремонти, по правило завършващи със стесняване на уличното платно.

Отговори
14 3
Владо Кисьов

Владо Кисьов

22.10.2022 | 12:37

Тотев е зад всичко това!!!

Отговори
20 8

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?