Следвайте ни

Кой е Александър Държиков, новият председател на ОбС в Пловдив

Новоизбраният председател на Общинския съвет в Пловдив Александър Държиков е роден през 1958 г. Има магистратура по специалност инженер по транспорта от  Русенския университет „Ангел Кънчев”. До май 2017 г. е работил като шеф на автошколи, началник-сектор в ДАИ - Пловдив.

Държиков има зад гърба си един мандат като общински съветник от ГЕРБ в мандат 2007-2011. След това  беше зам.-кмет по транспорта в Община Пловдив. Макар да беше шести в листата на ГЕРБ за 44-ия парламент, той се размина с него на косъм. Тогава Спас Гърневски го измести с преференциите си чрез феномена 11/11.

След това е назначен за заместник-кмет по транспорта. През 2015 г. се връща на работа в ДАИ-Пловдив, където е работил и преди, като началник на отдел. Две години по-късно е избран за заместник-кмет по култура и туризъм в община Пловдив. Държиков  встъпи в длъжност в средата на мандата, след като титулярят Амелия Гешева пое зам.-министерския пост.

Новият председател на ОбС е в партия ГЕРБ от самото й създаване.

Според хората, които го познават, ще се справи отлично с председателството на Общинския съвет, защото е добре подготвен, има опит в администрацията, диалогичен е, умее да изслушва и да се подготвя детайлно по всяка тема, преди да произнесе окончателното си мнение. 

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?