Следвайте ни

Колко пари трябват за да пуснем Зоопарка през лятото

Общината чака решението на съда по делото за екологичната оценка, преди да продължи довършителните работи

viber icon

Общинското предприятие "Зоопарк .- Пловдив" ще разполага с рекорден бюджет през 2018 г. За заплати и издръжка на 26 щатни служители са предвидени 1 287 440 лева. Отделно за довършването на зоопарка са планирани 550 000. Общата сума надхвърля 1,8 млн. лева. 

"В момента в предприятието работят 11 души, а зоопаркът ще бъде отворен, след като се подпише акт 16. Тогава ще бъде назначен и останалият персонал", каза кметът Иван  Тотев. Темата за зоологическата градина беше повдигната от съветника Иван Петков /БСП/ на сесията в сряда, когато се разглеждаше бюджетът. Петков изрази учудване, че парите са много, тъй като в зоопарка има само няколко маймунки, останали от стария зоокът, и поиска да разбере защо обектът все още не е затворен. 

"На 11 април е насрочено делото за ОВОС, което спечелихме на първа инстанция. Чакаме решение, след това има довършителни работи и въвеждаме зоопарка в експлоатация", отговори градоначалникът. Делото е заведено от екосдружение "Граждански контрол и защита на животните" срещу отказа за провеждането на процедурата за оценка за въздействие върху околната среда при промяна на градоустройствения план за парк "Отдих и култура".

Зоологическата градина с площ 40 дка до Гребния канал е почти изцяло изградена. На алеите дори са поставени пейки и кошчета за смет. За довършване остават само дребни работи, но животните не се доставят, защото не е подписан акт 16 и за ползването на зоопарка няма лиценз. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?