Следвайте ни

Колко пари трябват за да пуснем Зоопарка през лятото

Общината чака решението на съда по делото за екологичната оценка, преди да продължи довършителните работи

Общинското предприятие "Зоопарк .- Пловдив" ще разполага с рекорден бюджет през 2018 г. За заплати и издръжка на 26 щатни служители са предвидени 1 287 440 лева. Отделно за довършването на зоопарка са планирани 550 000. Общата сума надхвърля 1,8 млн. лева. 

"В момента в предприятието работят 11 души, а зоопаркът ще бъде отворен, след като се подпише акт 16. Тогава ще бъде назначен и останалият персонал", каза кметът Иван  Тотев. Темата за зоологическата градина беше повдигната от съветника Иван Петков /БСП/ на сесията в сряда, когато се разглеждаше бюджетът. Петков изрази учудване, че парите са много, тъй като в зоопарка има само няколко маймунки, останали от стария зоокът, и поиска да разбере защо обектът все още не е затворен. 

"На 11 април е насрочено делото за ОВОС, което спечелихме на първа инстанция. Чакаме решение, след това има довършителни работи и въвеждаме зоопарка в експлоатация", отговори градоначалникът. Делото е заведено от екосдружение "Граждански контрол и защита на животните" срещу отказа за провеждането на процедурата за оценка за въздействие върху околната среда при промяна на градоустройствения план за парк "Отдих и култура".

Зоологическата градина с площ 40 дка до Гребния канал е почти изцяло изградена. На алеите дори са поставени пейки и кошчета за смет. За довършване остават само дребни работи, но животните не се доставят, защото не е подписан акт 16 и за ползването на зоопарка няма лиценз. /Марица.бг

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?