Следвайте ни

Здравко Димитров: Когато става дума за инфраструктура, ГЕРБ няма нужда от реклама

viber icon

Пловдив се развива и все повече хора искат да живеят тук. С това се задълбочават и проблемите с градоустройството, трафика, жизнената среда във всеки квартал, коментира Здравко Димитров, кандидат за кмет от ГЕРБ.

Така е във всеки модерен град. Днес обаче е важно да предусещаме проблемите и да планираме умело градското развитие. Инфраструктурата е важна и за бизнеса, който плаща заплатите. Когато става дума за инфраструктура, ГЕРБ няма нужда от реклама. За 10 години откакто партията е в управлението, в България са построени 6 пъти повече магистрали, отколкото за 6 десетилетия преди това. Същото се отнася и за Пловдив.

Въпреки някои справедливи критики за срока на ремонтите, градът е преобразен. Едва ли някой може да си изкриви душата и да твърди, че днес Пловдив не е по-удобен за гражданите в сравнение с 2011 година.  Аз ще надграждам направеното.

В това отношение разчитам на екип от опитни специалисти, на подкрепата на правителството и важните държавни институции. По отношение на пътната инфраструктура ни предстои следното: 

1.      Разширяване на Околовръстното шосе и завършване на ринга.

2.      Разработване на вътрешен градски ринг, който да изведе трафика от центъра.

3.      Изграждане на втория лот от новия бул. „Северен“.

 4.      Планиране и строителство на нов мост над река Марица, който да свърже бул. „България“ и бул. „Копривщица.

5.     Осигуряване на трасета за бързи и удобни транспортни връзки с пробива под Централна гара, който ще бъде реализиран от НКЖИ по проекта „Модернизация на жп възел „Пловдив“. По същия проект е планирано повдигането на жп линията от Филипово до Централна гара на естакада, което ще премахне задръстванията по сегашните три прелеза на бул. „Копривщица“

6.      Реализиране на проекта „Модър - Царевец“.

7.      Подготовка на проекта за Южната тангента.

8.      Изграждане на многоетажни паркинги и кръстовища на две нива, където е възможно.

9.  Ремонт и реконструкция на няколко основни улици и булеварди: "Марица - север", "Даме Груев", Рогошко шосе, "Александър Стамболийски".  

10. Ремонти на вътрешните квартални улици и тротоари.

Освен това ни предстои и реализирането на друг важен проект, свързан с инфраструктурата, и това е Водният цикъл. Освен модернизиране на пречиствателната станция със средствата по него ще ремонтираме бул. "Дунав" и съседните улици и ще изградим нова канализация в част от район "Северен". Естествено, не можем да направим всичко това за един мандат. За това ще поискаме мнението на хората и експертите, когато подреждаме дневния ред.     

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?