2374

КОД – Пловдив: Поисканата от Борисов оставка на Здравко Димитров е правилен, но закъснял ход

Правилен, но много закъснял ход. Така от пловдивската организация на партия КОД определят поисканата от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов оставка на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

„В управлението на Здравко Димитров Пловдив повехна и  посивя и съвсем не е онзи бляскав и уреден европейски град, който може да бъде със своята история и културни забележителности. В последните години видяхме много решения, наложени от кмета, които с нищо не допринасят за развитието на Пловдив. Добър пример за това е пробивът до Водната палата. От партия КОД от година и половина обясняваме, че този проект няма да разтовари трафика, напротив, ще го натовари,  че ще разруши обновеното пространство край Марица и ще струва излишно много пари на бюджета на Пловдив, но не бяхме чути. Трябваше да се стигне до протести, за да бъде спрян този безумен проект“, заяви лидерът на КОД – Пловдив, Пепа Деведжиева. Тя припомни и позициите на партията за липсата на всякакъв контрол на влизането на коли в Стария град и на осветление в архитектурния резерват, разбитите плочки, проблема със зеленината в целия град и т. н.

„Предложените от нас промени в Наредбата за отпадъците, чрез които значително се съкращаваше срокът за премахването на излезлите от употреба МПС от улиците, бяха приети 2 години след редица български общини. Това е своеобразен рекорд по забавяне, и то по сериозен въпрос като този с освобождаването на паркоместа в града ни“, допълни зам.-председателят на КОД в Пловдив Ивайло Спасов.

„В отговор на Борисов Здравко Димитров заявява, че дебатът за Пловдив трябва да се води в Общинския съвет, а не на партийни сбирки. Само че когато протестирахме за пробива до Водната палата, ние бяхме в залата на местния парламент и диалог нямаше. Така че изявлението на кмета е чист популизъм“, смятат от партия КОД. И добавят, че управлението на Здравко Димитров оставя твърде много проблеми и задачата на следващия кмет на Пловдив никак няма да е лесна.

„Ние от КОД сме и ще бъдем за публичност, прозрачност, предвидимост и законност. В последните 3 години това липсва, което поражда гражданско напрежение, трансформирано в протести.  Никой не бива да се самозалъгва, че гражданското общество е безчувствено, напротив“, предупреждават Пепа Деведжиева и заместникът й Ивайло Спасов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
За пореден път

За пореден път

05.02.2023 | 15:40

Че сегашния кмет няма капацитет да управлява града ни, отдавна е ясно. И проблема е в това, че е избран на избори. Тук вина имат избирателите. Но за кой ли път бай Ганьо демонстрира, че за НЕГО не съществуват закони, морал /освен преклонението пред шкафа/. Неговият избор се оказа грешен. Но вина има и самия "кмет" - вместо да посочи всички далавери на Тотев, може би поради лоялност към бандата/ГРОБ/, той сам се докара до това дередже. Та, с какво право Асфалт паша поиска тези оставки? Той не е назначен от бандата, това е в резултат на избори. Това за сетен път показва, че тази измет не се спира пред нищо - няма морал, няма закони, няма избори... Няма да е лесен пътя на това чудовище към затвора - там му е мястото. И нека избирателите си помислят добре на следващите избори.

Отговори
8 7
густо

густо

05.02.2023 | 15:37

сетила се мара да се побара... довчера като му ходеше зад гърба и му изпълняваше всички глупави приумици беше хубав сега не става ... що бе борисов на умряла лисица ли искаш да се правиш...недей идва ти времето за отстрел на хищна мърша... употребен като всички останали.... а кака здравка каназирева май и побарана до парапета ...

Отговори
13 5
Панделиева

Панделиева

05.02.2023 | 15:30

Затриха ни хубавия град! Сега ще продадат род. дом на "Весела", защото друго няма какво. Отстъпиха КОЦ Пловдив без борба, просто го подариха на...Какво ще кажете за Калинов? Как мислите, че се справя? Накъде води общинското здраве? За шефа по транспорта?

Отговори
10 1
Димитрова

Димитрова

05.02.2023 | 12:36

Много зле! Ограничен умствено! Продажбите! Унизи избирателите на ГЕРБ!

Отговори
11 4
ОБРЕЗАНИЕ бойково

ОБРЕЗАНИЕ бойково

05.02.2023 | 11:28

Гърчене дори при умствената нищета. Бойко 2019 : "Зико е мой личен избор от собствената ми социология"

Отговори
15 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

05.02.2023 | 11:26

Браво! Удоволствие бе да се прочете! Компетентен анализ за некадърно управление на неграмотен екип! Събран от тук- там, по схемата" мой човек". Сив и мръсен град, разпродажба на общ. здравни заведения, екологично- загинал, умрял транспорт! Срам ме е! Наистина закъсняло предложение! Тотално злепоставяне на ГЕРБ и СДС. Трагедия!

Отговори
18 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?