Избирателите към кмета: "Искаме си Колежа"

Кмете, искаме си Колежа! Това написа върху бюлетината един от избирателите. Апелът на страстния фен на Ботев към новата власт развесели членовете на секционната комисия, въпреки че бяха принудени да отчетат гласа като недействителен. Драскането и цапането на ценните изборни книжа е забранено.

Близо 30 часа беше работният ден на членовете на СИК, пристигнали след полунощ в палата № 3 на панаира и останали да чакат до обяд на следващия ден. Въпреки умората председателката на секция № 54 в бившето училище „Георги Бенковски” Спаска Събкова и двете й колежки по комисията изглеждаха в ранна сутрин ведри. „Приказваме си”, с усмивка каза Събкова и допълни, че в Общинската избирателна комисия са осигурили всичко необходимо - транспорт до панаира, удобна и просторна зала, барче със закуски и напитки, отворено през цялата нощ.

Трите жени обясниха, че преброяването стана по-бавно, защото се преброяваха три вида бюлетини, за които се съставят протоколи. „През цялото време, докато описвахме гласовете, в комисията бяха 12 застъпници на различни партии коалиции”, разказа Спаска Събкова.

Иван Ралев, председател на една от секциите в СУ „Черноризец Храбър”в „Тракия”, сподели, че почти под лупа са проверявали всеки глас. „Не е лесно. Трябва да имаш академично образование”, пошегува се Ралев, който е кандидат на икономически науки. 

Трите дами, донесли два чувала от 72-ра секция в ОУ "Стоян Михайловски" в "Южен", увериха, че в изборния ден при тях било спокойно. "Много време отне описването на нередовните бюлетини, сбъркани заради неправилно отбелязваните преференции за общински съветници или нашарени с рисунки и знаци", обясниха жените. Ядосаха се по повод на приказките за манипулации: "Абсурд е да има договорки. Комисиите са предимно от 9 членове и всички са от различни партии. Няма как да стане". 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?