Следвайте ни

Избират нов Управителен съвет на "Пловдив 2019"

viber icon

Нови петима членове на Управителния съвет на общинската фондация "Пловдив 2019" ще бъдат избрани по време на утрешната сесия на градския парламент. Един от тях ще е със сигурност новият зам.-кмет по култура и туризъм Пламен Панов. Най-вероятно именно той ще оглави фондацията. Заедно с него в УС се очаква да влезе и Илия Кирчев, който отговаря за градските финанси. Другите имена, които се въртят в медийното пространство, са на проф. Любомир Караджов, един от инициаторите на кандидатурата на Пловдив за ЕСК още през 2011 г. - писателят Недялко Славов, журналистът Димитър Семков и почетният консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова. Преди време тя напусна Управителния съвет в знак на несъгласие със стила на работа във фондацията. В УС в момента са зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, Христо Гюлев, Антон Баев и проф. Стефан Костянев.

Преди изборите шефката на Регионалната камара на занаятчиите Тони Симидчиева също обяви, че обмисля да напусне фондацията, но има вариант и да остане член на УС. Аут от него със сигурност са художникът Матей Матеев, бившият кмет Иван Тотев и доскорошният зам.-кмет по култура Александър Държиков, който вече е председател на Общинския съвет. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?