49
Следвайте ни

Иван Тотев: Проф. Атанас Герджиков е антипод на Румен Радев

viber icon

Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент е изключително интересна , защото той е познат човек, който има и опит в изпълнителната власт като заместник-министър, втори мандат е ректор на най-голямото висше учебно заведение – Софийския университет и  председател на Съвета на ректорите.

Това заяви областният координатор на ГЕРБ в Пловдив и член на Изпълнителната комисия на партията Иван Тотев пред Дарик Пловдив. Той  подчерта, че все още няма официална подкрепа за кандидатурата.

Според него проф. Герджиков е антипод на действащия президент Радев, който показа, че не може да бъде обединител на нацията. 

„Това е много важно, когато говорим за ситуация като настоящата - от криза в криза и мрачни прогнози за следващите месеци. Радев с действията си показа, че не може да бъде катализатор на такива процеси. Вижте какво се случва и с кораба на Камен бряг”, коментира  Иван Тотев и подчерта необходимостта от стабилно управление на страната. 

Издигането на кандидатурата на проф. Герджиков от Инициативен комитет  местният лидер на ГЕРБ определи като опит за отговор на това, което има в момента в страната. Ректорът на СУ е абсолютен противовес на настоящия държавен глава и кандидатурата му е много оптимистична - да бъде обединител и генератор на стабилно управление.

Относно кандидатските листи за 47-мо Народно събрание областният координатор и член на ИК на ГЕРБ инж. Иван Тотев отбеляза, че ще има промени, но те няма да са кардинални. „Вече е завършен номинационният процес. Очакванията ни са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново да бъде водач в Пловдив”, допълни той.

„Предизвикателствата пред страната в следващите месеци –цената на тока, инфлацията, здравната криза, трябва да бъдат решени от едно правителство, което да има подкрепата на парламента”, категоричен е  инж. Тотев. Според него е възможна актуализацията на бюджета отново да бъде на дневен ред на новото Народно събрание, което говори, че страната е в ситуация на криза. 

Очакванията на областният координатор на Пловдив е ГЕРБ да има добър резултат и да бъде незаобиколим фактор при разговорите за ново управление и ще инициира разговори с парламентарно представените политически сили. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (18)

Какъв лъжец

Какъв лъжец

15.10.2021 | 00:59

Нагъл лъжец и крадец. Малко му е затвор.

Отговори
2 0
Кючук Париж

Кючук Париж

03.10.2021 | 16:09

Майната му! Маричката няма ли снимка на въпросния господин, когато е засмян? Много не естествено изглежда. Комплексиран тип. Имам чувството че, не е живо същество а, камък. И на всичкото отгоре е бивш кмет на града ни. Сигурен съм че, е най-големия далавераджия в Пловдив. Дамаджаната какво чака? Ключът е Тотев........................

Отговори
8 2
Маминия-агент на Радев

Маминия-агент на Радев

01.10.2021 | 18:14

Мале , маминия щом взе да хвали професора,всичко приключи за него.

Отговори
15 3
Мата Хари Пловдивска

Мата Хари Пловдивска

01.10.2021 | 16:33

А Канал Зирева, защо още не се е изходила по въпроса? Или е заета да мине ти от заде и от преде

Отговори
17 3
Корадо Катани

Корадо Катани

01.10.2021 | 16:24

А този е октопода на банкенския крокодил! Айде, че вече с тези, мохабети станаха за резил! И по всичко личи, че на тези избори ще станат на пестил!

Отговори
18 6
баш мафиот

баш мафиот

01.10.2021 | 16:18

Мафията си търси лице под наем...

Отговори
11 4
От къдя на къдя бря!

От къдя на къдя бря!

01.10.2021 | 16:12

Щом и този крадлив плъх изпълзя от нужника за да взе е отношение по въпроса, значи ужас ги тресе в хунтата! А този плазмодий, който от едно невзрачно и не много умно момче го превърнаха в най-големия олигарх на Пловдив! Само, а 8г. той и фамилията им се сдобиха с имоти за над 100мил.лв!От къде дойдоха тези пари е въпроса на който трябва да отговори следващия главен прокурор?

Отговори
17 5
Ковидчо:

Ковидчо:

01.10.2021 | 16:02

Този ръб ако знае какво е антипод - главата си режа!

Отговори
17 5
Jjj

Jjj

01.10.2021 | 15:07

Ти не си ли в затвора, бе крадльо?

Отговори
19 5
Кераноф

Кераноф

01.10.2021 | 14:58

Тоя пък къде изникна пак по медиите ся. Да си приема гости хотелчето с крадени пари от народа и да си мълчи.

Отговори
21 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?