49

Иван Костов идва в Пловдив с "Политиката отвътре"

Книгата ще представи журналистът и главен редактор на "Марица" Руси Чернев

Министър-председателят на България (1997-2001 г.) Иван Костов идва в Пловдив по покана на читатели за разговор, посветен на новата му книга - “Политиката отвътре”. Премиерата ѝ в София бе в края на септември, а на 3 ноември пловдивчани ще имат възможност да се срещнат с автора.

"Политиката отвътре" излиза три години след първата книга на Иван Костов - „Свидетелства за прехода 1989-1999 г.“ Сега бившият премиер на България продължава диалога за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на демократична България. Описва преживян и споделен опит на държавник - без да пести и политическите грешки, и верните решения, върнали България в общността на европейските държави.

"За мен големият въпрос е кога ще се сплоти демократичната общност, гражданското общество - и то неговата авангардна част - така че да е в състояние да поведе другите. Защото е очевидна истината, че когато вътре в тази общност има противоречия и разделение, цялата ѝ енергия угасва в самата нея. Книгата е просто една покана това нещо да се случи", споделя Костов.

Срещата на Иван Костов с читатели и представяне на "Политиката отвътре" в Пловдив е на 3 ноември от 18 часа в зала “Съединение” на Регионалния исторически музей (пл. „Съединение“ 1, 4000 Център, Пловдив). Книгата ще представи журналистът Руси Чернев.

Входът е свободен.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?