Следвайте ни

Иван Атанасов: С  Жан Виденов ще сме заедно в битката за спасяване на България 

viber icon

До дни ще обявим Хартата на принципите, около които се обединяваме. Основната ни цел е да защитим суверенитета на България, да върнем достойнството на българите. БСП се провали в мисията да защитава социалната справедливост, не виждаме там шанс за възраждане, всякакви илюзии по отношение на БСП са загубени. 

Това заяви за „Марица” Иван Атанасов, инициатор за създаване на новия проект с  работно име  Лявата алтернатива на България. Атанасов, който е  бивш член на ВС на БСП и депутат от левицата в 37 Народно събрание  ще бъде първият лидер на формацията, в която активно се включва бившият премиер Жан Виденов. 

Аз поканих Жан Виденов. С него сме съратнници, съмишленици и приятели от много години, познаваме се от повече от 30 години. Имаме си доверие, можем да водим заедно битки. Жан  прие поканата и тръгнахме заедно.  Защо е сметнал да подкрепи каузата – вероятно защото и той смята, че трябва да се разделим с илюзиите си по отношение на БСП, обясни г-н Атанасов.  

Новата партия ще участва в изборите на 11 юли, в момента търсят коалиционни  партньори – леви патриотични формации. 

България в момента е заплашена, че страната е пред разпад и има опасност да стане участник в конфликт с много тежки последици. След погрома на последните парламентарни избори лявото е непропорционално представено в българския парламент. В последните десетилетия у нас се оформи олигархична държава като продължение на процесите на преустройство, създаде се отвратителна система, в която капиталът получава бюджетни подаръци, обществени поръчки с корупция. 

Това налага да се прави нов проект, който да даде надежда на хората с леви убеждения, на бизнеса, на средната класа, на предприемчивите, обясни  г-н Атанасов.

 

 

Хенриета Костова

Хенриета Костова

Журналист - екип „Политика“

Хенриета Георгиева е завършила Английска гимназия в Русе, ПУ „Паисий Хилендарски” и Софийския университет, специалност журналистика. От 1993 г. работи в екип Политика на в.”Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?