49
Следвайте ни

ИТН и ГЕРБ-СДС се законтриха за председател на 17-а РИК

viber icon

Юристът Илиан Иванов беше номиниран за председател на Районната избирателна комисия за Пловдив-град. Това стана ясно по време на консултациите между парламентарно представените политически сили, насрочени и водени от областния управител Ангел Стоев. Предложението е на коалиция ГЕРБ - СДС и срещу него нямаше възражения. Мурад Ферад бе предложен от ДПС за секретар на РИК-16 и кандидатурата също не срещна несъгласие. 

По време на консултациите бяха номинирани трима заместник-председатели, но според разпоредбите на ЦИК те трябва да бъдат двама. ИТН предложи за зам.-председател адвокат Ивайло Василев, д-р,  ДБ-обединение – Димитър Згуров, а БСП за България – Цеца Бресковска. Представителите и на трите партии не отстъпиха от предложенията си, поради което решението ще бъде взето от ЦИК.  

Политическите партии и коалиции не се разбраха за председател на 17-а РИК /Пловдив-област/. ИТН номинира адвокат Кристиан Гьошев, а ГЕРБ-СДС – адв. Дарина Тодорова. И от двете политически сили заявиха, че държат на председателското място. Поради тази причина решението ще бъде взето от ЦИК. За зам.-председател ДПС предложи Ферад Мурад. Нямаше втора кандидатура, затова ЦИК ще определи другия заместник. БСП за България предложи адв. Ваня Костадинова за секретар. Номинацията не бе оспорена. 

Двете комисии ще се състоят от 17 членове, разпределени на квотен принцип. ИТН ще имат 5-има, ГЕРБ-СДС – 4, БСП за България – 3, ДБ – обединение и ДПС по двама, Изправи се! Мутри вън! – един.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

до кога

до кога

19.09.2021 | 18:03

Долу мафията ГЕРБ!

Отговори
0 2
До " До кога "

До " До кога "

19.09.2021 | 18:20

До когато е нужно . Видяхме всички останали "Спасители и Месии " какво могат и за какво стават . Така че по-добре замълчи мишо

Отговори
3 0
Сметни

Сметни

19.09.2021 | 14:23

Тя тази Дарина цял живот пък иска председател. Като всички от ГЕРБ. Само шефове.

Отговори
7 4
Не е така

Не е така

19.09.2021 | 15:02

Като не стават останалите каквонда прави . Тоя Палячо да не е по-добър с нещо . Грачеща марионетка натегач че и Г.Й май ( според слуховете )

Отговори
4 2
Смяй

Смяй

19.09.2021 | 12:58

На Бареков секретарката обиколи всички партии. Държа се за полата на Дарина сега и забива ножчето ... С такива приятели Врагове не му трябват на човек ... Карикатура - Г.Й

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?