Интересни имена от близкото минало изплуваха в партията на Жан Виденов

Седмица след като Жан Виденов обяви, че отново стъпва в политиката и че на фронта на политическата война излиза нова партия „Лява алтернатива“, вече са ясни имената, които застават рамо до рамо с бившия  премиер. Те са общо 32 души, като повечето от тях са достатъчно известни. 

Инициатор и лице на политическата формация е Иван Атанасов - последен ръководител на младежката организация на БКП и БСП. Бил е депутат и член на ръководството на „червените“ в периода 1994-1998 година, стопански ръководител, комсомолски и партиен деец в Асеновград. Атанасов е бивш ръководител на Пътната Агенция, на проекта „АЕЦ Белене“, създател и първи председател на Българската асоциация на циментовата индустрия. В момента е ръководител на фирми в луксозния международен туризъм и спорт.

В списъка са  Антон Величков, който е бивш секретар на ЦК на ДКМС, бизнесмен и земеделски производител, както и Атанас Василев – бивш кмет на Хасково, ръководител на БСП в Хасково и няколко мандата член на ВС на БСП.

Рамо до рамо с Виденов застават също:

Дончо Конакчиев - бивш вицепремиер и народен представител в няколко парламента. 

Младен Младенов – първи заместник-председател на КНСБ., собственик и управител на големи частни фирми и бивш генерален директор на големи експортно-ориентирани предприятия в Пловдив. 

Мими Виткова – бивш депутат във Великото Народно Събрание, бивш член на ВПС на БСП и министър на здравеопазването, ръководител на здравноосигурителен фонд „Доверие“

Павел Иванов - съучредител и ръководител на Комунистическия младежки клуб "Че Гевара" към БКП, създател и несменяем ръководител на Движението "Безсмъртният Полк" в България

Петър Ганчев – бивш служител във ВГУ ДС, бивш директор на държавната Пощенска Банка Клон-Пловдив, специалист по международни икономически отношения и по международни финансови пазари. Създател на едната от двете стокови борси в България. В момента - служител в Стокова борса - Пловдив.

Румен Биков – бивш Министър на индустрията в правителството на професор Любен Беров и бивш научен работник в Института по цветна металургия. В момента - ръководител на частни фирми в зеленчуковото производство за износ и в експорта на черни метали.

Славчо Славов – дългогодишен търговски директор в Булгартабак Холдинг (преди - и след приватизацията), арабист и експерт международна търговия в Източното Средиземноморие, Прикаспия, Персийския залив и Централна Азия. В момента - бизнес консултант.

Таско Ерменков –изтъкнат експерт по енергийна дипломация и сигурност, многократно избиран задепутат от „червените“

Христо Христов – дългогодишен общински администратор и главен секретар в Община Пловдив, депутат от Великото Народно събрание и няколко парламента, бивш председател на  Комитета по спорта и на туристическата агенция

Всички 32 души, които са част от „Лява алтернатива“, завяват, че целите им са да върнат на българските граждани усещането за общност, да напомнят за достойнството , да съхранят автентичната българска история и традиции, да допринесат за свобода на възгледите и изразяването, да се борят за справедливо правосъдие

Новата политическа формация се обявява против едностранчивата данъчна политика, нагласените поръчки и договорите за избрани фирми, властовото протежиране на концесионерите и естествените монополисти, свеждането на всичко в системата на общественото здравеопазване единствено и само до пари. „Лява алтернатива“ е против и по-нататъшната деградация на образователната система. 

Хората около Иван Атанасов и Жан Виденов застават срещу олигархията, окопаването на чиновническата прослойка, „мокрите медийни поръчки“, етническия сепаратизъм, преднамереното  въвличане на България в конфликт с традиционните ни приятели, както и срещу издигането на нови идеологически и геополитически преградни стени. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Георги v

Георги v

18.05.2021 | 14:52

Тези са големи нахалници! Вместо да се скрият в миша дупка, те излизат на светло, разчитайки на късата памет на хората. Почти всичките са били фактор в период в който се разграби България, банките обраха спестяванията на хората, финансовите пирамиди бяха в силата си, работехме за заплати по - няколко долара. Към тях трябва да се прибави и Румен Гечев и компанията е в комплект.

Отговори
24 6
да ама не

да ама не

18.05.2021 | 15:24

не могат да се скрият защото Москва ги е активирала , ако не се задействат ги чака лошо я новичок я нещо друго

Отговори
14 3
Ако  е  да  ама  не

Ако е да ама не

18.05.2021 | 16:53

Вас пък кой ви активизира. Сигурно изкуствения интелект вече ви е овладял.

Отговори
1 9
Десен

Десен

18.05.2021 | 13:55

След тях идва Костов

Отговори
6 5
Горбачов

Горбачов

18.05.2021 | 13:52

Да поканят и Бойко Борисов. Той още не си е върнал партийната книжка

Отговори
8 20
Явно на таз планета няма такъв народ...

Явно на таз планета няма такъв народ...

18.05.2021 | 13:27

... с толкова къса памет!!!! Тези дет са изброени по горе трябва да са в миша дупка, а те пак искат и искат да лапат!!! Не се на ядоха ей!!! Наглост до безкрай!!!

Отговори
29 4
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

18.05.2021 | 12:50

А дано откраднат 3,8% от гласовете за ГЕРБ и БСП.

Отговори
14 16
1 $ = 3 000 лева

1 $ = 3 000 лева

18.05.2021 | 12:41

Интересни лица, дано се размине отново хиперинфлацията...Че този път няма да ни спасява Костов!

Отговори
32 8
Тоягасан

Тоягасан

18.05.2021 | 14:51

Личи си че сте хлапенцаа, чули и прочели нещо за хиперинфлация и 97г. Само припомням, че Жан Виденов е ЕДИНСТВЕНИЯТ премиер на България, който не се съгласи да разпарчетосва и разпродава страната. Това доведе до международна изолация и отказване на външно финансиране. За мен Виденов е много достоен и заслужаваш уважение човек. Народа прост и го мрази, защото не знае детайли, а само помни гладната 97г. Затова дойде Костов и трябваше да наваксва и тогава се почна голямото рязане, та до днес - Авиокомпания Балкан, златни мини, БТК и още около 500 изградени бизнеса Унищожени. Браво Костов,

Отговори
11 18
Петър

Петър

18.05.2021 | 15:21

та за какво му е да я разпродава, като можеше да си я купи с милионните кредити, който изтеглиха и след два дена обявиха хипер инфлация и тези кредити си ги погасиха с жълти стотинки! Ужакониха си имотите и парите и сега се връщат на бял кон!

Отговори
18 2
Сигурно

Сигурно

18.05.2021 | 17:06

Има такъв народ. Съзидателен и трудолюбив но обича често да руши това което е създал, И Мика Зайкова му го каза на един през чийто ръце минаха 550 милиарда лева за 11 години. И какво прави сега ?Гледа как може да се срути . Скоро няма да станем поне като чехите. Имало е и такива случаи някъде, когато овцете изядоха хората.

Отговори
3 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?