Следвайте ни

Инчев за градския транспорт в Бюджет 2021: Да се опитваме да съживим труп е нереалистично!

viber icon

„Да се опитваме да съживим труп е нереалистично“. Така лидерът на ВМРО-Пловдив Борислав Инчев коментира  предвидените в Бюджет 2021 600 000 лв. за надграждане на системата на Градския транспорт. Той предложи средствата да бъдат пренасочени  за изготвяне на проекти за кръгови кръстовища и такива на две нива, тъй като има нужда от облекчаване на трафика и напрежението, което създава. 


От ВМРО-Пловдив коментираха, че са обезпокоени от бездействието по посока на басейн „Младост“.  „Има прекрасен проект, има подписан договор, пак няма пари. Има ясно заявена нужда  от всички спортни клубов, има широк капацитет да се предлага тази услуга на хора,които да си заплащат. Твърдим, че едно такова съръжение няма да тежи на общинския бюджет, а напротив - ще носи приходи. За нас обяснението за бездействието е, че това е проект на Иван Тотев“, посочи Инчев. 


Войводите в Пловдив са обезпокоени от информацията за концесия на ул. „Младежка“, както и от екзотичната идея Общината да си вземе пешеходния мост. „Категорично няма да ппдкрепим каквото и да е решение в тази посока. Банката да си държи този ценен актив“, категоричен е лидерът на ВМРО в града под тепетата. 


„Продължава Общината да има възможност да усвои 14 милиона лева за подмяна на отоплителните уреди. Ако загуби изцяло или частично тези средства заради некомпетентност, ние ще сме първите, които ще предизвикаме публичен дебат и ще поискаме оставка или уволнение за виновните“, посочи още Борислав Инчев. 

Той заяви, че днес ВМРО ще внесе в Общината своите предложения за бюджета за 2021 година, които задължително трябва да бъдат обсъдени. Те са общо 13 на брой. 


1)  Да се предвидят средства в размер на 100 000 лева за извършване на текущи ремонти в сградите на читалищата на територията на Община Пловдив.

2)  Да се предвидят 540 000 лева за проектиране и изграждане на 18 нови детски площадки по 3 във всеки един от районите в Пловдив,  съобразени с изискванията на Наредба № 1 на МРРБ от 2009 година. Парите  да бъдат предвидени по бюджетните сметки на съответните райони като за всеки район се предвидят по 90 хиляди лева. И отделно от тях 100 000 лева за съоръжения към съществуващите детски площадки за деца с ограничена подвижност.

3)  Да се предвидят 400 хиляди лева за ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари в близост до детски и учебни заведения на територията на община Пловдив,  разпределени по следния начин:

-              Район Централен 100 хиляди

-              Район Южен  100 хиляди

-              Район Северен  70 хиляди

-              Район Източен  40 хиляди

-              Район Тракия 60 хиляди

-              Район Западен 30 хиляди

Средствата да се предвидят по  бюджетните сметки на  районите. 

4)   Да се предвидят средства в размер на 200 000 лева за изграждане на видеонаблюдение в парковете и детските площадки на община Пловдив.

5)  Да се предвидят средства за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми т.нар. „Фонд Ин Витро“  в размер на  140 000 лв..

6)  Да се предвидят средства в размер на 400 000 хиляди лева за продължението на ул. Македония от бул. „Никола Вапцаров“ до бул. „Александър Стамболийски“.

7)  Да се предвидят средства в размер на 60 000лева за проектиране на Разширение, реконструкция и основен ремонт на бул. „Марица-север“ от моста на Университета по хранителни технологии до моста на Панаира.

8)  Да се предвидят средства в размер на 50 000 лева за демонтиране на опасна въздушно-контактна мрежа на места, на които има влезли в сила Заповеди за премахването и.

9)  Да се предвидят по 60 хиляди лева за всеки от районите за проектиране на нови паркове,  на нови места за почивка, рекреация и отмора и за проектиране на благоустрояване в  междублокови и околоблокови пространства. 

10)  Да се предвидят 2 000 000 лева за изграждане на паркинги, парко-места и за обособяване на места за паркиране на МПС, в междублоковите пространства.

11)  Да се предвидят 700 000 лева за завършване на зоологическата градина.

12)  Да се предвидят 200 000 лева  за закупуване на паркинг-автомати.

13)  Да се предвидят в размер на 500 000 лева за създаване на фонд „Образована раждаемост“ целящ изпълнението на „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Пловдив“.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?