49

И в Пловдив: Румен Радев подкани Борисов за челен сблъсък на изборите ВИДЕО

"Заседналият край Камен бряг кораб ясно очертава картината на безхаберието, което се ширеше у нас в продължение на десетилетие в морското спасяване, докато управляващите бяха заети да приватизират флот, да концесионорат пристанища, да драгират за стотици милиони с неясни договори и неясен резултат". Така президентът Румен Радев коментира спасителната акция на плавателния съд след като връчи наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество „Стилиян Баласопулов“ в Пловдив. 

По думите му техниката по спасяването на кораба не струва.  "Няма никаква организация. Не може българската държава за вземе този кораб на абордаж, има си морско право. Ние не сме пиратска страна. Има си ясни задължения на застрахователя, на собственика на кораба", изтъкна Радев. Според него транспортният министър се намесил енергично, като създал необходимата организация. Вече  било прехвърлено почти цялото горивото от заседналия кораб и екипажът имал условия да живее там. 

 

"Борисов неведнъж е заявявал, че ще се кандидатира именно на тези избори. Като човек на думата и на обещанията аз очаквам да спази обещанието си", заяви Радев и още веднъж призова Борисов да се изправи срещу него в битката за президент.

Държавният глава добави още, че лидерът на ГЕРБ почти всеки ден критикува президентската институция и я обявява в диктаторство, а чрез кандидатурата си има възможност да внесе своите демократични ценности в президентската институция.

Румен Радев коментира и темата с увеличението на тока. Той подчерта, че очаква КЕВР да санкционира всички, които спекулират на българската независима енергийна борса. „Пропорцията е 80 срещу 20% на договори, които са за деня и ден напред, спрямо дългосрочните договори. Прави се всичко възможно тази цена на тока да бъде задържана, намалена. Разглеждат се механизми за помощ на бизнеса" , обясни Румен Радев. Той добави още, че от години енергетиката е оплетена в схеми. "Либерализираха цената за бизнеса и енергията за бизнеса чрез българската независима енергийна борса без ясни правила, които да имат механизми да защитават бизнеса. Облагодетелстват се търговците, а бизнесът страда. Това предстои да се разгледа. Отворихме се като износ и система навън към ЕС, длъжни сме да го правим“, коментира президентът и поздрави служебния кабинет, че е успял да овладее ситуацията и да задържи цените на тока у нас.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
18 коментара
Биткойнър

Биткойнър

29.09.2021 | 21:17

Как лесно и бързо да печелим криптовалута биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 1
ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН,,,,,,,КАЗА ШЕРЛОК ХОЛМС

ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН,,,,,,,КАЗА ШЕРЛОК ХОЛМС

29.09.2021 | 20:31

ДОБРЕ ДЕ, РАДЕВ БИЛ ТАКЪВ -ОНАКЪВ.АМИ БОРИСОВ ,ТОГАВА ДА ИЗЛЕЗЕ СРЕЩУ НЕГО В ПРЯК ДВУБОЙ И ДА ГО СМАЧКА!!!ОЩЕ ПОВЕЧЕ ,ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИ СОЛИДНО РАМО И ОТ ДПС. ИНАЧЕ СЕГА ,КАТО СЕ ПЛЮЕ РАДЕВ ИЗЛИЗА, ЧЕ ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО ,ЗАЩОТО Е НА ВИСОКО И НЕ МОЖЕ ДА ГО СТИГНЕМ.

Отговори
4 12
Тиква

Тиква

29.09.2021 | 17:23

Къде е вашата Тиква в момента, бе суджуци? Що се крие пак ? Вече и недоклатените лелки над 55 г. разбраха колко струва.

Отговори
6 16
До ТИКВАТА

До ТИКВАТА

29.09.2021 | 20:00

Аз не съм за Борисов , ама много ти е лесно да плюеш . Явно си нереализиран човек . Ниско квалифициран , работещ за заплащане малко над минималното . Ако беше много умен ти щеше да си на мястото на тиквата , но не си . Сипи си бира , отвори вакуумирани те кюфтета и не се нервирай . Така ти е писано ,ДА СИ ЕДНО НИЩО В ТОЯ ЖИВОТ . ПРИЕМИ ГО И ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД , ЖИВОТЪТ ТИ ЩЕ МИНЕ ПО - ПРИЯТНО .

Отговори
10 5
САМО ЛУД МОЖЕ ДА ЗАВИЖДА И ИСКА ДА Е НА МЯСТОТО НА ТИКВАТА

САМО ЛУД МОЖЕ ДА ЗАВИЖДА И ИСКА ДА Е НА МЯСТОТО НА ТИКВАТА

29.09.2021 | 20:17

ЧЕ ЗАЩО ЧОВЕКА ДА ИСКА ДА Е НА МЯСТОТО НА ТИКВАТА? ПАЗИ БОЖЕ ДА СИ НА НЕГОВОТО МЯСТО.КРАДЕ ,КРАДЕ 12 ГОДИНКИ,НАТРУПА МИЛИАРДИ ,КОИТО СЕГА БАТКИТЕ ОТВЪД ОКЕАНА ЩЕ МУ ГИ ВЗЕМАТ ,А СРИТЕН ЙОСИЧ ДЕБНЕ НА ЗАВОЯ.КОЙ СЕГА ЩЕ ГО СПАСЯВА ОТ НЕГО И ОТ ДРУГИТЕ ,КОИТО ПРЕЦАКА.ТАМ ЧАКАТ НА ОПАШКА ЗА ОТМЪЩЕНИЕ!

Отговори
6 12
Иво

Иво

29.09.2021 | 16:13

Обаче страхливият банкянски интригант мълчи като мастия. Не му стиска на комунягата. Клюкарките пред блоковете всички от лели ГЕРП се пенят само навсякъде. Смях

Отговори
11 17
jon bon

jon bon

29.09.2021 | 15:35

Абе Чорап Зелений! Писна ми от твоята злоба, простотия, надменност и отмъстителност! Дано да се провалиш с гръм и трясък на тези избори и да си идеш на мястото в калта и никой, никога да не си спомня, какъв огромен бок лук е изчистен от президентсвото!

Отговори
19 10
Радев леко

Радев леко

29.09.2021 | 15:34

Се изнервя , НЕ ЗНАЕ КОЙ ЩЕ МУ Е КОНКУРЕНТ . ТУК ХОДИ СЕ ПОДМАЗВА НА МУСТАФАТА , АМА МИТОВ СЕ ОКАЗА , ЧЕ Е В САЩ И ГОВОРИ НАПРАВО С АДМИНИСТРАЦИЯТА НА БАЙДЪН . И ТО ДИРЕКТНО С ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР . МАЛКО МУ Е СТРЕСОВО , ДБ И ТЕ ЩЕ ИЗВАДЯТ КАНДИДАТ , АМА ЧАКАТ ДА ВИДЯТ ГЕРБ. ДПС Е СРЕЩУ НЕГО . ТЕ ЩЕ АКТИВИЗИРАТ ДО КРАЕН ПРЕДЕЛ ЕЛЕКТОРАТА СИ . БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ НА БСП ГИ Е СТРАХ ОТ КОРОНА , ТРУДНО Е ДА ИЗЛЕЗНАТ ДА ГЛАСУВАТ . АЗ ГИ ГЛЕДАМ В МОЯ БЛОК , САМО ПО ТЕРАСИТЕ , А ПРЕДИ НЕ МОЙШ ГИ МАХНА ОТ ПЕЙКИТЕ . ЧАЛГАРИТЕ ТЕ СА КАТО ПЛАВАЩИ ПЯСЪЦИ НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ . НА ХАРВАРДИТЕ ИЗКУСТВЕНО ИМ ПОМПАТ РЕЙТИНГА , ЗА ДА ЕЛИМИНИРАТ ДБ ОТ ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО . АМА ХОРАТА НЕ МИСЛЯТ . ТЕ СА ВЕЧЕ НА ПРИНЦИПА : ТЕ КАЗАХА .

Отговори
14 8
Член на СИК

Член на СИК

29.09.2021 | 15:11

Все си мисля, че здравите сили в Партията биха подкрепили др. Методиевич в такъв сблъсък!

Отговори
6 4
Интригант си, Радев!

Интригант си, Радев!

29.09.2021 | 14:33

Не ти ли писна? Защото има хора, на които им писна от теб! Чакам с нетърпение да те изметат и дано никога повече не чуя за теб и любимата ти! Тя поне да имаше разум, че да ти даде някой друг съвет, ама като няма, няма.

Отговори
25 13
До Интригат си Радев!

До Интригат си Радев!

29.09.2021 | 14:59

Присъединявам се към мнението Ви!Злобен и нагъл президент не ни е нужен!

Отговори
21 11
До, не и не

До, не и не

29.09.2021 | 14:09

Не съм глупак и късо паметен като теб и затова ще гласувам за партията на Борисов. Радев е най голямото корумпе в БГ. Само един от многото факти, как инстуктираше по телефона един от своите съветници да укриват от данс информация и да им пречат за разследването на далаверите му с деса, тогавашната му любовница. Дори този факт е достатъчен, но той се пъчи че се борил с корупцията.

Отговори
26 12
Простата тиква Борисов

Простата тиква Борисов

29.09.2021 | 14:08

Да признавам прост съм тиква съм ама сега искате и прост тиквен президент да бъда на България е стига де.

Отговори
12 20

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?