И президентът Плевнелиев с номинация за депутат от ГЕРБ-Пловдив

В областта искат Борисов за водач, но най-вероятно ще получат Караянчева

Премиерът Бойко Борисов категорично е сочен в ГЕРБ за водач на листите в Пловдив и областта, показват номинациите в партията. Според решението на Изпълнителната комисия те трябва да приключат до 8 февруари.

От 2009 г. Борисов неизменно води кандидатдепутатските листи в Пловдив и всеки път партията му печели под тепетата. Предполага се, че министър-председателят ще оглави дружината в Пловдив, като ще участва и в знаковата битка за 25-и МИР - София.

До този момент със силна подкрепа в местните структури под тепетата са градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев, както и  депутатите Менда Стоянова, Атанас Ташков, Димитър Лазаров, Спас Гърневски, който беше  избран за народен представител от гражданската квота.  

Упорито се говори, че  шефката на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова е напът да се откаже от поредния мандат. Самата тя обаче засега мълчи за плановете си.

Номинациите са и един вид проучване на вътрешнопартийния рейтинг

Иначе резултатите от това проучване ще послужат само за сведение на Бойко Борисов  и ИК на ГЕРБ, където реално ще се редят листите. Със сигурност след намесата от централата подредбата в пловдивската листа ще е значително променена. Говори се, че и второто място в нея ще е за външен за града човек. Засега се споменават имената на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, Вежди Рашидов и Калин Вельов. Топ 3 на листата вероятно ще допълни Иван Тотев. В столицата ще бъдат определени хората, които ще заемат запазените места за представители на коалиционни партньори и гражданската квота. Много е вероятно това да са лидерът на СДС Румен Христов и бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски, за когото има номинации и от членове на ГЕРБ. 

В номинациите за депутати от ГЕРБ в Пловдив има много екзотика. Гласове са получили бившият  президент  Росен Плевнелиев и доскорошният финансов министър Владислав Горанов. От днешния състав на правителството  местните издигат ​за депутат и Томислав  Дончев. За кандидати за народни представители са предложени и неколцина общински съветници от ГЕРБ, сред които са Ясен Михайлов (същият оглавява районната структура на партията в „Западен”), Ангел Славов, Георги Василев ​(партиен шеф в "Южен") , председателят на Общинския съвет Александър Държиков.

Като безпартиен гражданин е предложен и собственикът  на транспортни фирми Петко Ангелов, но той би отбой.

 До вчера в районните структури в Пловдив не е споменавано името на

Дани Каназирева в контекста на номинации от гражданската квота.

Нито един от председателите на районите не се сети  някой да е издигнал Каназирева за листата на ГЕРБ, въпреки че този слух витае в общественото пространство. Каназирева поддържа тесни делови  връзки с  министрите от правителството, както и със самия премиер и не е изключено Борисов да я впише  на избираемо място в листата  ако не за Пловдив, то  за областта, където тя има също висок авторитет сред хората. Дани Каназирева е безпартийна, въпреки че е създател и лидер на „Съюз за Пловдив”.

И  в  областната структура  на ГЕРБ към този момент  се очертават предпочитания към  действащите депутати -   генерал Константин Попов,  Младен Шишков, Данка  Люртова, Запрян Янков, каза  шефът на партийната организация в Пловдивско  Георги Мараджиев. За водач обаче от София най-вероятно ще бъде посочена Цвета Караянчева.  

Впрочем прогнозата кой ще бъде включен в листата на ГЕРБ  наподобява гадаене на карти, защото в крайна сметка  кандидатите на избираемите места ще се определят в  София,  каквато практика е наложена в партийните централи. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Много са странни

Много са странни

04.02.2021 | 00:33

Тези номинации будят силно съмнение, че са реални или пък, че са искрени. Щото иначе в откровенията си, простолюдната членска маса гербери не може вече да понася вечните окупатори на избираеми места. Дайте нови лица! Сложете ограничаване на броя мандати, които може да е избираеми едно лице. Стига с тези навлеци от типа на Гърневски в листите! И спрете да чоплите все за Каназирева. Такава била, онакава била! Да, ама непредубедените обикновени хора потърсиха внимание и помощ от нея и получиха положителната й реакция - Труд, Белащица, Брестовица!

Отговори
1 0
Ццц

Ццц

03.02.2021 | 17:38

Все до болка познати муцуни, които са несменяеми! Някой от тях трябва да умре, за да дойде друг на неговото място.

Отговори
6 1
Николай

Николай

03.02.2021 | 17:14

Плюнката, до там ли я докарахме?! Човекът камикадзе в думите, добре че не е бил президент на великите сили, че можеше да не сме живи.

Отговори
6 1
Ха ха

Ха ха

03.02.2021 | 15:08

Хи хи

Отговори
6 1
Ковидчо:

Ковидчо:

03.02.2021 | 14:30

Нека драйфането започне СЕГА!!!

Отговори
7 0
Сик

Сик

03.02.2021 | 11:38

Майко мила, и това нищожество ли ? Тия направо се гаврят с нас.

Отговори
13 2
Иван

Иван

03.02.2021 | 10:55

Пловдив, ако тоя път пак гласувате за лекетата, направо не сте майни, ми лайни!

Отговори
23 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?