Хората на Нинова в Пловдив аут от избираемите места в листата на БСП

Хората на червената лидерка Корнелия Нинова в Пловдив останаха в девета глуха при реденето на градската листа БСП за парламентарните избори.

В този момент под тепетата тече гласуването за окончателната подредба съгласно номинациите на местните социалисти. Още вчера на градската конференция листата с имената беше подредена. Засега е ясно, че фаворитите на Нинова няма да се вредят с избираеми позиции в списъка. Спряганият за неин човек Иван Петков-Бебето, е на 12-о място, а доц. Георги Йорданов е едва на 21-ва позиция според предпочитанията на местните членове на партията.

Корнелия Нинова и Иван Петков - Бебето

Най-много номинации – 85, е получила депутатката Теодора Халачева. Втори е хирургът д-р Любомир Паунов със 71 гласа, а трети – юристът Недялка Петрова, която е събрала 63 гласа.  

Теодора Халачева

Шестима от номинираните за листата са получили еднакъв брой гласове и битката между тях се решава на три балотажа, които ще продължат днес до обяд.

Окончателно гласуваната подредба на градска червена листа ще стане ясна по-късно днес. От по-рано вече се знае, че списъка на кандидат-депутатите от БСП в Пловдив ще оглави лидерът на партията Корнелия Нинова, а втори ще бъде проф. Иво Христов. Така на третата избираема позиция би трябвало да се нареди най-харесваната от партийните членове Теодора Халачева.

Четвъртата позиция в листата е отредена за коалиционен партньор на столетницата. Петото и шестото място ще са за д-р Паунов и Недялка Петрова.

Вчера петима от  районните председатели на БСП си дадоха отвод от депутатската листа, която ще бъде изпратена за одобрение от Националния съвет на партията.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
29 коментара
Манол

Манол

07.02.2021 | 20:45

Тези, хората на Гергов дето чакат Нинова да ги вкара в парламента, още на другия ден ще започнат да гласуват с ГЕРБ по нареждане на Гергов. Вече са спазарени. Нинова, страшен капан ти готвят.

Отговори
7 2
Само питам

Само питам

07.02.2021 | 18:02

Тези делегати на конференцията,които избират кандидат депутатите кой ги избира? Защо си мисля,че Гергов ги избира,а не партийните членове.Та нали именно тези делегати избраха Гергов за председател на БСП Пловдив.А обикновените партийни членове гласуваха за Нинова при избора на Председател на БСП.Нинова взимай лопатата и чисти наред ,иначе сте обречени на провал.С хората на Гергов няма как да спечелите срещу ГЕРБ.Те работят за ГЕРБ.

Отговори
10 2
пловдивчанин

пловдивчанин

07.02.2021 | 17:48

БСП потъна в ДУПКАТА във Варна.

Отговори
7 3
Иван

Иван

07.02.2021 | 17:20

Борба за власт,стани от стола, че аз да седна. Народа го остави, "дай ми солунската митница" за четири години, па ми гледай сеира!!!

Отговори
7 1
бгн

бгн

07.02.2021 | 17:11

Представете си следната ситуация.Някой от членовете на ГЕРБ заявява декларативно,че е против ръководството на ГЕРБ и не одобрява политиката на Борисов и този член на ГЕРБ веднага бива поставян на избираемо място в листата за депутати.Това може да се случи само в БСП.Каква е гаранцията,че тази Халачева,която е любовница на синовете на Гергов няма да бламира избора на Нинова за премиер?И как при тази ситуация аз да гласувам за БСП? Нинова,ако не си въведеж ред в партията,пак ще станете за смях на изборите.Отговорността е твоя и ти трябва да вземаш решенията.

Отговори
12 1
Моралните

Моралните

07.02.2021 | 15:45

Истината е че всички до един се натискаха да са близо до Гергов, Нинова също.Ако днес са принципни,вчера какви бяха?А кажете де!Какви бяха вчера?Тъпчеха се по банкетите,молеха се за какво ли не,а днес мразят.Ако нова е новия морал,Бог да прости БСП!Как само лижеха и мажеха.И които най-много лижеха,днес най-много плюят.Тежко и на Нинова с такива приятели.

Отговори
9 3
дали

дали

07.02.2021 | 15:39

Да се смееш или да плачеш на тази поредна комедия, Лидерката води като класна ръководител недорасли, недоучили и безработни към Парламента, а и към пълен провал на партията.

Отговори
11 3
Ягодово днес

Ягодово днес

07.02.2021 | 15:29

Проявете разбиране към ситуацията. На девойката и хареса да е депутат и това иска. Какво да прави човекът, на години е и ще и угажда. Каквото му поискат това ще урежда, иначе нещата ще пресъхнат постепенно. "Плати - клати", казва народът.

Отговори
10 5
ало, Позинато?!

ало, Позинато?!

07.02.2021 | 15:23

Голям капан е това за Нинова. Огромен капан. Гергов я принуждава да работи в кампанията с хора, които официално са гласували за снемане на политическото и доверие. Изключително "стимулиращо" за редовите избиратели е това. Гнусна работа отвсякъде. Вместо да се скрие след изключването си и да не напомня за себе си, продължава да вреди на БСП и по този отвратителен начин.

Отговори
10 6
Честните хора на Корни

Честните хора на Корни

07.02.2021 | 15:22

Йорданова,стига плака!Акъл нямаш и една диплома да си купиш!Другаря професор ти уреди магистратурата,но забрави за фалшивата бележка.И пак се натиска за парламента.Честните!До един се натискахте на Гергов,а сега на Нинова.Да ви имам принципите и честността.Обикновени блюдолизци.

Отговори
12 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?