ГЕРБ търси обрат след провала на 4 април с нова листа

Голямата изненада е четвъртото място на Пенчо Малинов от младежката организация 

Минимум четири депутатски мандата с надеждата за пет си поставят за цел  в коалицията ГЕРБ-СДС в Пловдив. Не е ясно обаче на какво се надяват партийните стратези под тепетата, за да очакват 3 месеца по-късно по-висок резултат с листа под индиго. Списъкът с кандидат-депутати ще бъде внесена днес от областния координатор Иван Тотев, като промените са козметични. Единствената изненада е поставянето на Пенчо Малинов от младежката организация на ГЕРБ под тепетата на избираемото четвърто място. 

Предишната листа е коригирана, но не се реализира идеята на избираеми места да бъдат изтеглени успешните районни кметове. На 4 април  ГЕРБ-СДС успя да спечели едва три депутатски мандата вместо петте през 2017 г. Това бяха Бойко Борисов, Иван Тотев и Вежди Рашидов. След като Борисов предпочете да влезе в парламента от София, депутат стана следващият в листата -  юристът  Радомир Чолаков. Сега той е на трето място. Скулпторът Вежди Рашидов се отказа от състезанието поради напредналата възраст. Четвърта позиция заема Пенчо Малинов от младежката структура на ГЕРБ и  общински съветник, пета - бившият шеф на РИОСВ и преподавател в Аграрен университет доц. Стефан Шилев.

Спас Гърневски е на последното 22-ро място,

както той самият пожела. 

Бившият областен управител Дани Каназирева и депутат в последното Народно събрание  отново е начело на листата на ГЕРБ в 17-ия МИР (многомандатен избирателен район), потвърди координаторът на партията за Пловдивска област и кмет на Община Стамболийски Георги Мараджиев. Кандидатите ще бъдат регистрирани днес в 17-а РИК.

На второ място този път е Младен Шишков, бивш председател  на Общинския съвет в Раковски. Младен Шишков беше избран в 44-тото НС, а след това и в 45-ото, след като с преференциален вот от 9.93% се класира на второ място след водача на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив. Младен Шишков беше събрал 3500 преференции и измести втория в листата, припомни Мараджиев.

Коалиционният партньор от СДС Йордан Кръстанов, който на миналите избори беше втори, сега заема трета позиция, а  бившият народен представител Данка Люртова от Карлово - четвърта. Пети е Димитър Янев, както и при предишния вот, когато успя да събере близо 1500 преференции в Асеновград.

Искаме да запазим резултата от предишните избори,

когато ГЕРБ-СДС спечели три мандата в областта и задмина с 8000 гласа партията "Има такъв народ" и с 5500 БСП, коментира Георги Мараджиев. Той счита, че партийната организация е в добра кондиция, а хората се притесняват единствено от машинно гласуване. В цялата община секциите  са с много избиратели и навсякъде ще има машини.

Според Георги Мараджиев ГЕРБ-СДС има потенциал дори и за четири места от областта в 46-ото Народно събрание.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
ТОТЕВото име превръща "листата"  в ЧЕРЕН списък

ТОТЕВото име превръща "листата" в ЧЕРЕН списък

07.06.2021 | 17:47

ТОТЕВ е интересно именце, любимо на пловдивските данъкоплатци мечтаещи да си го избират милия КлептоКрат и да го преизбират... След като първият му хитроумен опит да се барикадира от *р*восъдието чрез депутаЦки ИМУНИТЕТ за мандат-три (до ДАВНОСТ!) се скапа и парашутът му остана недоОТВОРЕН... "ОБРАТ" ли- смях! Напълно проваля ГЕРБавата кампания, бе будали!

Отговори
2 0
Слава

Слава

07.06.2021 | 12:09

в хората от тази партия има много показност то първи копки на разни дребни и поголеми неща то рязане на ленти те задминаха първите от времето на социализма на нас хората май това и тогава и сега ни идва в повече е ясное че по този начин се набива в главите на хората тази партия ама от цялата работа май нощо не става мина времето когато лягахме и ставахме и все дрънчеше кой е главния секретар на мвр кеде е и как е хванел някой разбойник ама неможе да се влиза в такива стари филми а да мислим и живеем съвременно както всички го искат

Отговори
4 5
Кунфу

Кунфу

07.06.2021 | 12:00

Нов бардак със стари мискински не се прави!

Отговори
12 3
ХанкоБрат

ХанкоБрат

07.06.2021 | 12:15

Оообрат се прави с честни, морални и неопитнени личности а не с брутални крадци, измамници и ренегати! Обрата с тези хора в листите, може да се случи ако тези явни крадци попаднат в ареста и затвора и тогава да кажат на хората, ето го обрата начело с Пенчо или Генчо! Анадъннму!

Отговори
11 1
Бостанджията

Бостанджията

07.06.2021 | 11:51

Точно тия две тикви прецакаха всичко хубаво ! Тикви....

Отговори
9 2
Весо

Весо

07.06.2021 | 11:19

С крадеца Тотев и със Здравка сервитьорката напред към светли бедуини!

Отговори
15 2
БОЙКО ПРОСТИ МИ ,НО НАПЪЛНО ИЗТРЕЩЯ

БОЙКО ПРОСТИ МИ ,НО НАПЪЛНО ИЗТРЕЩЯ

07.06.2021 | 10:56

ОБРАТ ЩЕ МИ ПРАВИ С МАМИНИЯ И ДАНА ИЗМАМАТА !КАК ДА СТАНЕ БЕ БОЙКО????

Отговори
17 2
Тиква

Тиква

07.06.2021 | 09:16

Какъв обрат с тия двама бъдещи затворници от снимката ?

Отговори
23 3
Гаро

Гаро

07.06.2021 | 07:47

ууу

Отговори
17 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?