Следвайте ни

Георги Титюков: Има нужда от гаражи на няколко нива

viber icon

Разширяването обхвата на синята зона не е единственото решение. Градът ни се нуждае от допълнителни паркоместа. Затова в програмата си за управление Коалиция “Кауза Пловдив“ залага на задължителното изграждане на многоетажни и подземни паркинги, защото пловдивчани се нуждаят от тях.

В район „Централен” има проект за изграждане на три многоетажни паркинга: бившият ДКЦ 6 на ул. „Любен Каравелов” №5, бившият ТЕЛК на ул. „4 януари” №36 и зад KFC на бул. „Източен”.

Тук натовареността е най-голяма, тъй като много от институциите се намират в този част на града. Планирано е и във всички останали райони на град Пловдив да има по един многоетажен паркинг, което ще придаде и едно спокойствие у гражданите, че винаги ще има къде да оставят колите си.

Тъй като много улици в централна градска част попадат в обхвата на синя зона, което понякога създава проблеми на живеещите, ще им се даде възможност да паркират освен на улицата, на която живеят, и на двете най-близки съседни улици. В програмата си предвиждаме оптимизиране на транспортната схема в града, която ще включва по-добрата комуникация между отделните квартали.

Смятам, че с изграждане на добра междуградска мрежа, с редовни автобуси, коректна информация по спирките и дори реализирането на мобилно приложение, в което да се открие актуална информация, ще се покаже на хората, че могат да слязат от колите си и да използват друг алтернативен транспорт.

Това е и едно от генералните решения за облекчаване на трафика и съответно за редуциране на паркирането. Ще продължим с изграждането на велоалейната мрежа и система от велосипеди за споделено/обществено ползване. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?