46
Следвайте ни

Георги Търновалийски, БСП: Петков и Василев трябва да са съюзник на левицата, но Нинова убива коалициите

viber icon

Проектът "Петков-Василев" трябва да бъде съюзник на БСП, защото те се заявяват като център-ляво. Това коментира пред "Марица" Георги Търновалийски, член на Националния съвет на БСП и на Градския съвет на партията в Пловдив. По думите му, подобен проект на политическия небосклон определено ще повлияе на изборните резултати на левицата.

"Като член на БСП определено съм притеснен, предвид резултатите, които имаме, и това, което се случва в партията. Но сме виновни всички вкупом - и ръководство, и членове, че допуснахме партията да изпадне в това положение, да бъде в това състояние и да имаме тези отношения. Като политическа система, като развитие на държавата, аз смятам, че

има нужда от такъв проект, от нови проекти и от нови хора",

каза Търновалийски. 

На въпрос дали е възможен съюз между БСП и новия проект, бившият депутат отговори, че най-голямата слабост на това ръководство на БСП е именно коалиционната политика. "През последните 4 години ръководството на партията направи всичко възможно да разбие голямата коалиция на левите сили, която имахме преди години, въпреки демонстрациите при последните проведени избори, че се прави голямо ляво обединение. Всички виждаме, че това не е така. В коалицията, която сега е "БСП за България", липсват големите леви партии като Български социалдемократи, БЗНС "Александър Стамболийски", подчерта Георги Търновалийски.

Той коментира още, че нито сега, нито в близките години някой ще може да управлява сам. "Политиката е сложен процес. Предвид състоянието на държавата, на политическите сили, на резултатите от изборите, е ясно, че там никой сега и в бъдещите години няма да може да управлява сам. Управлението е реализиране на политики. Ще управлява този, който умело може да преговаря, да прави коалиции и да състави кабинет. Това при ръководството на БСП не го виждам. И като проследявам реакциите по отношение на този нов проект от страна на ръководството,

те се държат малко като обидени, което не е добре",

каза още Търновалийски.

Политикът от БСП посочи, че партията е изгубила много гласове през последните месеци, не е натрупала и допълнителен авторитет в последния парламент. "БСП трябва да е съюзник с новия проект. Може би той ще върне една голяма част от хората, които ние загубихме като симпатизанти в левия спектър на политиката", смята Търновалийски. 

​По въпроса за провеждащите се номинации за президент в редиците на левицата и има ли възможност Нинова да издигне друг кандидат, а не Румен Радев, той коментира, че нищо няма да го изненада. "БСП няма да спечели нищо, ако издигне друг кандидат. Времето вече е много напреднало, за да се търси тепърва нов кандидат и той да бъде успешен. Ние сме подкрепяли Румен Радев при предните избори, той беше нашият президент, на БСП. Ако погледнете практиката на президентите, които са печелили втори избори,

при втория мандат те търсят една широка подкрепа.

Такъв е сегашният случай, така беше и с Георги Първанов. Той не беше издигнат от БСП, а се правеше едно широко обединение около кандидатурата на президента. БСП не е в позиция да играе ролята на обидена и пренебрегната. Напротив. Трябва да се води сериозна коалиционна политика, да се разговаря с всички хора и политически сили център-ляво, за да има държавата управление, което да реализира политиките, за които толкова години говорим", категоричен бе Търновалийски.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Ми коалицията е явна - единия в ГЕРБ, другия в БСП

Ми коалицията е явна - единия в ГЕРБ, другия в БСП

19.09.2021 | 22:39

директор на Областната дирекция на Държавен фонд “Земеделие”-Разплащателна агенция - Пловдив, която в момента се заема от Йосиф Ячев (общински съветник от ГЕРБ в Раковски)

Отговори
0 0
П.П.П.

П.П.П.

17.09.2021 | 15:13

Това мекере пак ли се появи ?Явно не е разбрал че беше до тук !Да ходи да мете панаира на Гергов за това става !

Отговори
9 1
ПКП

ПКП

17.09.2021 | 19:22

И да пуска жена си на чичо Гошо. За това също става това човече.

Отговори
6 1
Бай Тошо

Бай Тошо

17.09.2021 | 13:48

Другарката Нинова трябва още много здраво да нарита пловдивското БСП - цялото приватизирано от капиталиста "социалист" Гергов, да гони и изключва наред и хич да ни й пука!

Отговори
8 1
Цецо

Цецо

17.09.2021 | 13:05

А бе"бесепарено" да те попитам къде беше ти когатобюджетната комисия гласува 16 милиардния заем ? Направи се на много болен - нали.

Отговори
6 1
Стар комунист

Стар комунист

17.09.2021 | 12:32

Такива слуги на Гергов докараха БСП до това състояние. Този е най лошото от еничарите на ГЕРБ.

Отговори
7 1
млад комунист

млад комунист

17.09.2021 | 19:24

Точно така.Заедно с мазното му племенниче Йосиф Ячев.

Отговори
4 1
Ив. Петков

Ив. Петков

17.09.2021 | 12:20

ТърнОВАЛийски като ви каже добър ден, търсите слънцето, а най-вероятно е тъмна нощ.

Отговори
6 1
Сомо глупости от гуцитата

Сомо глупости от гуцитата

17.09.2021 | 12:15

А бе нали сте в коалиция с ГЕРБ. Да не идеш дървото от гергов и зико?

Отговори
6 1
Григорова

Григорова

17.09.2021 | 12:14

Соросоидка е баба ти. Търновалийски няма нищо общо с БСП, той е едно некадърно протеже на Гергов. Не харесват Корнелия Нинова, защото не им играе по свирката. БСП случи на председател и това е повече от очевидно.

Отговори
6 1
Модерна Лява и

Модерна Лява и

17.09.2021 | 10:55

Соросоидна !

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?