Георги Стаменов: Трябва да започнем от дребничките неща

Говорейки за зелената система, трябва да се направи един доста сериозен анализ. Няма как да искаме намаляване на разходите и да очакваме увеличаване на зелената система. Не може "Градини и паркове" в определени моменти да имат 4 групи с 4 вишки, а ние да искаме да обслужват 6 района с оформяне на корони на дървета и всичко останало.

Убеден съм, че зелената система е нещо изключително важно, но за да е хубава и поддържана, тя е елемент от целия този градски организъм. Трябва да намерим начин една част от автомобилите на нашите приятели, на нашите комшии да отидат някъде, за да може да се освободят терените за озеленяване. Трябва да намерим модела, по който да се спази процентът озеленяване с процента застрояване и то особено в новоразвиващите се зони, защото, говорейки за район "Централен", имаме едни дадености и колкото да се мъчим, не можем да излезем кардинално от тази рамка, която имаме.

Но можем да помислим за "Западен" и тези територии, които тепърва се урбанизират. Затова дебатът е отворен. Първо да подсигурим едно дружество като "Градини и паркове" с възможности да правят сондажи, да изграждат напоителни системи. За мен е обидно колкото пъти им звънна да искам нов сондаж, да ми казват: "Нямаме пари, няма как да го направим".

Георги Стаменов, кандидат-кмет на “Централен”

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?