Георги Мараджиев хвърли оставка като областен координатор на ГЕРБ

Георги Мараджиев подаде оставка като областен координатор на партията в област Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията.

Като мотив Мараджиев посочва желанието си името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение. Очаква се по-късно той да даде изявление. 

За Мараджиев, който е кмет на община Стамболийски, беше излъчен репортаж по Би Ти Ви, в който се разследва как той се е сдобил с 5 апартамента на морето по време на първия си мандат. В данъчната си декларация Мараджиев е посочил, че е продал 6 декара земя край Цалапица за 2,5 млн. лева.

"За мен това е фиктивна сделка. Няма такава цена  на земя в региона", твърди общинският съветник Атанас Мавродиев, който отдавна е в конфликт с кмета.

Въпросната земя е под халетата на предприятието на семейната фирма на Мараджиеви и тя е била купена от сина им при по-ниска данъчна оценка. Сделката е вписана в декларацията на кмета пред Сметната палата, за да се оправдае вероятно покупката на 5-те апартамента на морето, твърди Мавродиев. Според него на практика синът подарява пари на баща си. "А той откъде има 2,5 млн. лева", пита общинарят.

По случая има подаден сигнал и в Антикорупционната комисия, чийто нов шеф е досегашният главен прокурор Сотир Цацаров.

Само преди пет дни пък общинският съветник Атанас Мавродиев, който редовно атакува кмета Мараджиев, е бил хванат в бракониерство. Свидетели са подали сигнал за съмнителните рейсове, които били извършвани с натовареното до горе ремарке. 

Сигналът за незаконен добив е подаден в РУ-Стамболийски, откъдето служителите са извършили незабавна проверка. В нея са участвали и представители на Изпълнителна агенция по горите. При проверката е било установено, че в двора на общинския съветник са складирани 3,5 куб.метра нарязани дърва от различни видове, без контролна горска марка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
вендета

вендета

19.02.2020 | 10:15

масрафа направен по проверката надвишава стойността на 3 кубика дърва.Толкова могли,толкова установили изпратените.Много слабо изпълнение.

Отговори
0 0
Linda

Linda

19.02.2020 | 01:24

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… ([email protected]) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... ([email protected]) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

Отговори
0 1
Богданов

Богданов

18.02.2020 | 20:39

Не говорете така за Герги. Той е добро, карадливо мишле.

Отговори
3 0
Пожара

Пожара

18.02.2020 | 16:09

Ееее как пък никой не каза нищо за всичко това което направи кмета за този град . Най --лесно е да оплюеш някой . Направи нещо ти да видим и тогава говорим . Спрете да си пращате проверки един на друг , ами се заловете с решаването на проблемите на града . Хората за това ви избраха

Отговори
1 5
Дякона

Дякона

18.02.2020 | 15:54

Лицете на ГЕРН в ПЛОВДИВ обект на разследване на БТВ. Прокуратурата да се самосезира.Имал само 4 апаратмента Но не казва дали брои и тези на жена му, синът му и внучката.

Отговори
7 0
лили

лили

18.02.2020 | 14:27

А Тотев кога ???

Отговори
6 0
Прото

Прото

18.02.2020 | 14:01

Кмета е мишок. Да се маха

Отговори
12 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?