Георги Гергов: Кирил Добрев е добър вариант за председател на БСП, но има още 40 кандидати

„Отчетно-изборната кампания приключи, както и тази за избор на градски председател. Градският съвет е избран, предстои да свикаме заседание, за да изберем оперативно ръководство“, заяви на първата си пресконференция в качеството на градски лидер на пловдивските социалисти Георги Гергов.

Почти всички от бъдещия му екип присъстваха на днешната среща с медиите.

„Задължително ще влязат районните председатели – Тодор Стоилов, Костадин Беларев, д-р Атанас Баташки, Добромира Тошева и Йордан Василев“, открехна той завесата за състава на Изпълнителното бюро. Георги Гергов бе категоричен, че под неговото ръководство Градската партийна организация ще върви по пътя на обновлението.

„Забравяме какво е било вчера и работим заедно за нашата кауза, за нашата политика, за стратегията на партията, със сериозни цели“, обясни лидерът на БСП – Пловдив. По думите му градът в партиен план винаги е бил показателен, в политическо отношение сложен и труден. „С екипа да бъдем позитивни, градивни и да покажем какво можем“, очерта политическата линия на поведение Георги Гергов, като преди това заяви, че „окопна война“ с централното ръководство на БСП няма да се води.

Амбицията на председателя Гергов за следващите избори е пробив в “синята” крепост Пловдив. „Днес казвам, че тръгваме към победа, но най-пред трябва да сплотим редиците на партията“, подчерта той.

За случващото се в държавата коментира, че е знак към БСП - да промени действията си. На пловдивски терен социалистите ще атакуват по всички въпроси властта. „Ще бъдем действена опозиция и алтернативата, за да се види от обществото, че сме партия, на която може да се вярва, защото знаем какво искаме“, очерта стратегическите задачи Георги Гергов. По думите му партията ще се отвори към хората и техните проблеми.

Настоящата оценката на БСП за управлението на града не е висока. Тя бе изразена от председателя на ППГОС Николай Радев, който остро критикува администрацията за липса на какъвто и да е план за Пловдив. „При очертаващия се дефицит в бюджета и нуждата от преструктуриране, управляващите показват сериозна управленска немощ“, обясни Николай Радев. Според него в момента наблюдаваме липса на политическа отговорност, тъй като групата на ГЕРБ в местния парламент често е против кмета, а това влияе на перспективите за Пловдив.

„Ние ще настояваме да се запазят средствата за здравеопазване, образование и социални дейности, както и облекчения за бизнеса, където е възможно“, акцентира Радев. Той припомни, че именно социалисти в Общинския съвет внесоха предложение за тримесечен мораториум върху такси и тротоарно право, за да бъде подпомогнат малкия и среден бизнес.

„Винаги е имало ляво и дясно. Ние поддържаме лявата политика, а тя е за хората, за легалния бизнес, които е важен, но той зависи от атмосферата, която създава държавата и града“, даде и своята оценка Георги Гергов. Той бе ясен, че БСП ще отстоява лявата си програма и социалната политика. “Ще атакуваме управляващите по всички въпроси, ще бъдем коректив и настояща опозиция“, завърши Георги Гергов. 

Георги Гергов за вътрешнопартийния избор на председател: 

„Има над 40 кандидати, Кирил Добрев е един от кандидатите. Не съм лобирал за него, както твърдят Нинова и  екипа й. Той е един от потенциалните и възможни варианти за председател. Не по- зле стои Красимир Янков, както и Жаблянов. Има достатъчно кадри в нашата партия . Нека мине процедурата, предстоят още 149 конференции. Тогава ще решим с другарите от Градския съвет и конференцията кого да подкрепим. Моето мнение е едно, а решението на партийния орган е съвсем друго. Самият аз не съм решил дали ще се кандидатирам, защото имам номинации от различни структури в страната!“

Градският съвет в мандат 2020 г  -2024 г. – опит и обновление 

Висшият управленски орган на пловдивските социалисти определи чрез таен вот състава на Градския съвет за мандат 2020-2024 г. Пленумът се състои от 51 членове, като 42 % са жени. Младежите до 35 години са 18. От 51 социалисти за първи път членове на пленума са 15, това е 30 % обновление. От тези нови хора младите попълнения са 8 т.е. повече от половината. Можем да кажем, че в новия пленум се вля младежка енергия и това е оптимистично. Средната възраст на 51-членния градски съвет 45 години. 

Съставът по професионален признак – 8 икономисти, двама с военно образование и двама студенти, четирима юристи, най-много са медиците и инженерите – по 6, следват агрономите – 4 , експерти в областта на културата и културния маркетинг – трима. Учителската гилдия е представена с директорите на най – авторитетни училища в Пловдив – Английската и Математическата гимназии. Университетските преподаватели са четирима – професор, двама доценти и един асистент. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
2ъ25р55х

2ъ25р55х

02.07.2020 | 15:50

Ха, ето откъде е подаръкът - от партията майчица за учителя по математика - директор на английската и учителя по информационни технологии - директор на МГ-то. Бравос! Явно и учителите там ги избират на партиен признак! А за конфликт на интереси и надпартийност - забравете!

Отговори
1 0
Ким Филби

Ким Филби

23.06.2020 | 21:30

Къртица си герга.Вече доказана къртица на Боко.

Отговори
0 0
Ляв

Ляв

23.06.2020 | 17:48

Гергата е най-важното пр асе в България. Както всмуква и разрушава всичко в Пловдив, така ще направи и с БСП на национално ниво, защото на местно вече им видя сметката- благодарение на него тук са пета политическа сила, даже смешни политически сурогати ги задминават. На следващите местни избори ще са седма сила

Отговори
2 1
намръщенЪ

намръщенЪ

06.07.2020 | 13:28

А, дано, познаете, десета да са им е много

Отговори
0 0
Мильо

Мильо

23.06.2020 | 17:44

Продава уж своята си партия, за да си върти личните далавери и да прибира огромните пари от герб. Подменя вота на пловдивчани и прави изборите за кмет безмислени и опорочени. Не да го изключат, комунистите трябва да го обесят от някой прозорец на Позитано. Защото е предател, при това на столетна партия, не на някоя случайна партийка, като Каназиркината примерно.

Отговори
2 1
намръщенЪ

намръщенЪ

06.07.2020 | 13:27

А защо комунистите трябва да са живи тогава?

Отговори
0 0
Пенчев

Пенчев

23.06.2020 | 17:41

Ех, свиньо блатска! Шопарът се облякъл с фрак и папионка и си мисли, че вече е бял лебед. Обаче свинята си остава свиня – грозна, грухтяща и воняща твар. При Свинаря винаги става дума за пари и никога за политически идеи. Парите, властта и влиянието са неговата игра, чрез тях развращава и опорочава политиката. Гергелан е човек без идеали и без духовност. Вместо сърце има спестовна касичка. Единственото, което го интересува е звънът на парите. Лошото е, че всичко това нанася огромни вреди на Пловдив.

Отговори
3 1
даааа

даааа

23.06.2020 | 16:20

Хаха.червени мишки сега имат нова опорка че свинаря бил от герб.а когато даваше пари за умрялата им партия беше тяхен другар

Отговори
2 3
намръщенЪ

намръщенЪ

06.07.2020 | 13:26

Остави ги, гук има скрити бесепари и радевисти, които жадуват за комунизЪма, явно забравили за опашките, за полупразните магазини и за това, че чужбина се гледаше на картинка

Отговори
0 1
Бренекето

Бренекето

23.06.2020 | 16:04

Скрий се бе, гербаджийско пр..Тоя лисе

Отговори
13 4
Гоче,разконспериран си

Гоче,разконспериран си

23.06.2020 | 15:39

Гоче, ама ти не си ли вече в Герб.Всеизвестно е че наскоро лично инж.Тотев ти врьчи партийния билет.Това бе и идеята.Да оглавиш тъпите комуняги в Пловдив и напьлно да ги обезличиш.По изборите много ясно се вижда,като на три пъти подари града на герб и направи заедно с баба дана тия пьнове тотьо и зико кметски наместници.Агент си Гоче.

Отговори
4 2
намръщенЪ

намръщенЪ

06.07.2020 | 13:24

Нима трябва да паднем под червено робство, както това стана при един кмет, понастоящем депутат

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?