Евродепутатът Радан Кънев в Пловдив: Посещението на Кьовеши в България е ясен знак за кризата във върховенството на закона

Това, че първото посещение на главния европейски прокурор Лаура Кьовеши е именно в България е ясен знак, че европейските институции и новоучредената европейска прокуратура са наясно със състоянието на управлението на страната ни. Това каза пред журналисти в Пловдив евродепутатът Радан Кънев, предаде репорте на "Марица".

"Виждат кризата на правовата държава, виждат и институционалната криза. Една ситуация, в която единия ден прокуратурата влиза в МВР, а на другия ДАНС влиза в прокуратурата означава, че се  намираме в открита  институционална война. Последният път когато имаше такава война, дойде епохата на мутрите. Тази епоха от 90-те години формира начина, по който се правеше политика. Не може да допуснем епохата на мутрите да се върне, трябва да пресечем институционалната война. Това може да стане чрез европейската прокуратура и чрез реформи в правосъдната система. Това срещане на волята на европейските институции и българските граждани е решението на нашата политическа и институционална криза", каза Кънев. 

Той коментира, че с голяма надежда посреща посещението на Кьовеши в България и подкрепя категорично нейното искане за назначаване на европейски прокурори от България. 

"Хора, които могат  независимо и ефективно да разследват корупционни престъпления с европейски средтва, които в България са твърде много", посочи евродепутатът.

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

26.07.2021 | 11:39

На тоя ще му напомня, че в съдебната с-ма има освен прокуратура и СЪД и точно там са Авгиевите обори

Отговори
4 0
Иван

Иван

11.06.2021 | 17:03

Мазно педалче, нещо да кажеш за македонското малцинство?

Отговори
10 0
Да сър

Да сър

11.06.2021 | 14:08

Този както и да го погледнеш си е "Амбриаж".

Отговори
9 0
Предложение

Предложение

11.06.2021 | 13:41

След като е тука , лично да изтърка надписа на входа на офиса си на " Авксентий Велешки " срещу Дома на културата . Нещо за ЛГБТИ ства дума...

Отговори
6 0
Кой пък го пита него

Кой пък го пита него

11.06.2021 | 12:17

Или Прокопиев пак е поръчал да се правят изявления

Отговори
11 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?