Следвайте ни

Емил Кабаиванов: Преврат в СДС?! Няма такова нещо!

viber icon

Няма преврат в СДС, както намеква бившият лидер Божидар Лукарски.
Такова нещо не е имало, не сме действали превратаджийски. 

Категорично не е вярно, че г-н Лукарски е бил отстранен от управлението заради евентуалното политическо сътрудничество с партията на Валери Симеонов НФСБ. Причината е, че докато г-н Лукарски беше председател на СДС, партията не функционираше като един нормален политически механизъм.

В последната година се натрупа напрежение, което беше породено от това, че тогавашният председател г-н Лукарски прекъсна контакта с партията, структурите, беше задушен и прекъснат нормалният политически разговор.

СДС е най-старата демократична партия в България. Според него сега тя трябва да определи къде е мястото  в обединените демократични сили, какво е отношението  към управляващата коалиция и кои са най-важните решения за България, за да може да се развиваме в правилната посока - да получаваме достойни доходи и пенсии, децата ни да могат да се образоват и да се реализират професионално тук, да имаме едно модерно здравеопазване и сигурност в държавата. 

Дебатът къде ще се позиционират тепърва предстои и той не е предрешен.

Слуховете за смъртта на СДС са не само преувеличени, те са неверни. Чакат ни трудни дни. Ако успеем да проведем разговор в партията и направим през есента нова конференция, да формулираме нашите тези и убедим българите, че СДС се връща там, където му е мястото, партията отново ще се върне на политическата сцена. 


Новият шеф Румен Христов с четири вицета

Румен Христов е новият лидер на СДС. Той беше избран на поста на Национална конференция на партията през уикенда. Христов спечели лидерската битка само с 47 гласа преднина пред другия кандидат - доктор Антон Койчев. Да обедини партията, е амбициран новият лидер. Предизвикалият недоволство в сините редици предишен председател Божидар Лукарски не участва в битката.  

Теодор Петков, Емил Кабаиванов, Марияна Лазарова и Костадин Марков са избрани за зам.-председатели на СДС от 12 кандидати. 

Решенията как партията ще участва на избори ще се вземат след сериозно обсъждане. Вариантите са самостоятелно явяване, участие в рамките на десницата или чрез консервативно-патриотична коалиция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?