3906

Експерти от Истанбул и Пловдив споделиха административни практики

Опит и добри практики в сферата на административната дейност споделиха общински експерти от Истанбул с представители на Община Пловдив. Посещението им е по инициатива на международния отдел на Община Истанбул с цел задълбочаване на връзките между двата града, които са побратимени.

„Вашата визита тук е знак, че нашите общини имат общи политики и интереси“, заяви зам.-кметът по финанси и стопански дейности Женя Петкова, която посрещна делегацията в Община Пловдив. Участие в срещата взеха още общинският съветник д-р Аргир Аргиров и представители на дирекция „Социална политика“.  

Експертите Мерве Чалиян и Гизем Ертан споделиха, че това е първото им посещение в България и са очаровани от гостоприемството и богатата история на града.

По време на срещата те запознаха присъстващите с процесите в общинската администрация в Истанбул и обясниха за институцията на мухтарите.

„Това е административна единица, която има важна роля в местното управление. Задачата на мухтарите е да комуникират активно с гражданите и по този начин да идентифицират техните нужди, като след това предават исканията им директно на общината“, разказаха специалистите.

„Една от основните политики на кмета на Община Пловдив е да работи в пряк контакт с гражданите. За него това беше приоритет още като районен кмет“, обясни Жени Петкова.

По време на визитата си в Пловдив гостите посетиха още ОП „Организация и контрол на транспорта“ и Младежки център – Пловдив, а служителите от ОП "Социално предприятие за хора с увреждания" им показаха как ръчно се изработват коледни играчки от стъкло. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?