Екипът на Здравко Димитров - заявка за силен мандат

Новият кмет заложи на експертизата и професионализма с новите заместници в ключовите ресори  

 

С шестима заместници  започва да управлява Пловдив кметът Здравко Димитров. Още двама ще бъдат назначени в администрацията, след като Общинският съвет гласува новата структура.

Димитров представи екипа си вчера в Общината. Новите лица са трима - финансистът Иван Кирчев, който поема  ресорите общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците, арх. Невена Балчева, зам.-кмет по общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции, и бившият шеф на Областна дирекция „Полиция” Тодор Чонов, на ко​гото са поверени транспортът и организацията на трафика.

Други трима  продължават на постовете си в новия мандат. Йордан Ставрев, назначен преди няколко месеца в Общината, ще отговаря за обществен ред и сигурност. Стефан  Стоянов  запазва ресорите образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество.  Засега  Стоянов ще изпълнява функциите и ​на зам.-кмет по култура и туризъм, докато не се промени структурата на администрацията. 

„Ветеранът” в Община Пловдив Георги Титюков остава на поста си зам.-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика.

Димитър  Ахрянов ще е новият главен архитект

Той застъпва на мястото на Юлиана Петрова, която в продължение на три години беше временно изпълняващ длъжността. Досега  Ахрянов беше  главен архитект в Карлово и директно се прехвърля в Община Пловдив, което позволява на администрацията да не се провежда конкурс.

Ангелина Топчиева  остава секретар на Общината, както „Марица” писа вчера.

Екипът беше представен  вчера пред медиите лично от Здравко Димитров. Кметът  изрично подчерта, че не се е водил от политически пристрастия, а от качествата  на  хората, за които е сигурен, че ще работят за Пловдив.

"Успях да привлека в екипа изключителни професионалисти, готови да работят с всички сили като съмишленици в името на Пловдив. Благодаря им. Както казах и след клетвата си, никой от нас не е по-голям от Пловдив и единственият смисъл да сме тук е да работим в името на града и неговите граждани. Убеден съм, че с

хората от екипа ми ще отговорим по най-добрия начин на всички предизвикателства пред развиващия се град

и ще създадем администрация, която да работи в услуга на гражданите", каза Здравко Димитров. 

Той  се обърна към заместниците с апел  всеки проблем, с който гражданите се обръщат към тях, да бъде и техен проблем. "Само така хората ще ни имат доверие. Ще разберат, че насреща наистина имат честни хора, готови да им служат, а не да властват", коментира  кметът. 

Двама нови заместници ще бъдат назначени в Общината, след като Общинският съвет одобри промените в структурата.  Вероятно това ще бъдат Пламен Райчев, който сега ръководи Областно пътно управление, и Анести Тимчев. 

В предишния мандат кметът имаше седем заместници. От работа са освободени  Розалин Петков, който вече е общински съветник в Карлово, инж. Йордан Калев, поел мястото на уволнения инж. Димитър Кацарски, и Златин Велев, избран за съветник от ГЕРБ в градския парламент.  

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?