Следвайте ни

Ежедневни скандали, ала властта не пада? Нямаме алтернатива

От какво трябва да се страхуват управляващите – коментират доц. Румяна Коларова и проф. Михаил Мирчев

Часове преди началото на новия политически сезон наблюдавахме един добре познат сюжет – посред нощ и след близо 4 часа коалиционен съвет, управляващите решиха да запазят властта си.

Поредните компромиси в името на стабилността бяха предшествани от остра критика на Волен Сидеров към поведението на вицепремиера Валери Симеонов и искане за неговата оставка. 

Всичко това на фона на сатиричните опити на Красимир Каракачанов да омиротворява патриотичното трио със синя каска.  

"Проблемът на този кабинет не е парламентът, а изборите, които предстоят догодина. Именно бъдещето му ще се реши на тези избори. Действията на коалиционните партньори са продиктувани от тях. Политиката в България е на ниско ниво и всеки министър мисли как да оцелее", отбеляза политологът доц. Румяна Коларова. 

"Отношенията между "Патриотите" са истерични. Хем ще крепят кабинета, хем ще осигуряват парламентарна подкрепа на ГЕРБ, хем не се понасят. Проблемът на този кабинет са министрите. Те са некадърни и потънали в корупция. Държавата започна да се разпада. Пътища, търговски регистър… Всички системи блокират и се разпадат, а главният прокурор само мига с очи", пък допълни политологът проф. Михаил Мирчев. 

Доц. Коларова посочи в "България сутрин", че единствената възможна политическа заплаха за сегашното правителство би била алтернатива в ляво. 

"Авторитетът на президента е силно ерозиран. Той беше избран със заявката, че ще бъде алтернатива на властта. БСП не е алтернатива. Там има възраждане на нещо старо, което инстинктивно отвращава българските избиратели. Заплаха за това правителство би била алтернатива в ляво, но БСП държи здраво контрола там и потиска всяка инициатива", подчерта тя. 

Проф. Михаил Мирчев изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че причината, поради която рейтингът на управляващите не пада, въпреки постоянните сътресения, е именно фактът, че в момента няма реална убедителна алтернатива. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?