Следвайте ни

Съветниците на поправителен за парка в Коматево НА ЖИВО

viber icon

Общинският съвет се събира днес на последната си извънредна сесия с рекордно кратък дневен ред - само три точки. Областният управител Здравко Димитров е в отпуск, защото е кандидат за кмет на Пловдив, но администрацията му строго проверява дали взетите решения са законосъобразни.

Евелина Апостолова, която изпълнява длъжността губернатор, върна за ново разглеждане решението на местния парламент за преотреждането на 33 984 кв. м общинска земя на Коматевско шосе от пасище в парк.

Юристите на областта напомнят на съветниците, че по закон подобни решения се взимат с две трети гласове от целия състав, който е от 51 съветници, тоест с 34 гласа. На сесията промяната на предназначението на имота беше подкрепена единодушно от 30 съветници, които са били в този момент в залата.

"Областната администрация е права и ние ще подложим предложението отново на гласуване, стига да има повече колеги на сесията", коментира шефката на Общинския съвет Савина Петкова. Старейшините ще избират и временен кмет на район „Северен” на мястото на Ральо Ралев, както „Марица” писа.

От Община Пловдив за поста е номиниран зам.-кметът Красимир Асенов. В дневния ред е включено предложението за подпомагане на талантливи деца. Общата сума е 12 880 лева и се отпуска от градския бюджет по преценка на комисията за успехи на олимпиади и състезания.

Съветниците се разделиха тържествено на 3 октомври, но според ЗМСМА общинските съвети действат до момента, в който се изберат нови.    

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?