Следвайте ни

Доц. Георги Йорданов: Пируетите на г-н Борисов няма да спасят ГЕРБ

viber icon

Нашата позиция по отношение на правителството на г-н Борисов е ясна от първия ден на работата на 44-ото Народно събрание – той няма достатъчно капацитет за управление на държавата, особено в последно време. Затова за пети път искаме вот на недоверие, включително за корупционни практики, каза за "Марица" пловдивският депутат от БСП доц. д-р Георги Йорданов.

Той сподели, че левицата не си прави илюзии относно гласуването на вота, който  досега беше даван на правителството в парламента. Но подчерта разликата на ситуацията по повод на предстоящия вот на недоверие - в момента има голямо обществено недоволство и най-вече след последните действия на г-н Гешев, който потъпква правните норми в страната. Това недоволство не е генерирано от БСП.

Все повече граждани считат, че правителството на Борисов не може да изведе България на спасителния бряг, то трябва да си отиде и да отстъпи управлението на хора с други морални и обществени качества, счита доц. Йорданов.

Според лекаря, който от 90-те години активно се занимава с политиката, пируетите, които г-н Борисов прави, за да се спаси от изхвърлянето от обществения живот и политиката, са опасна игра. Тази лабилност – да  кажеш, че искаш оставките на знакови министри и след няколко часа ги оставяш, че били много добри – още повече нагнетява недоволството, отбеляза доц. Йорданов.

Ние сме против ексцесиите. Призовавам протестиращите да не се поддават на провокации. Надяваме се на разум сред другите народни представители, за да се потърси друг хоризонт за България, защото на този на „Борисов – 3” му се вижда краят. 

БСП може да поеме управлението на страната с привличане на изтъкнати експерти от различни области, на които гражданите да имат доверие, даде заявка депутатът. Ако ни бъде предоставена възможност  да направим правителство, то няма да бъде тясно партийно, а с широко участие с парламентарно и непарламентарно представяне на обществени групи, обясни доц. Георги Йорданов. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иван

Иван

16.07.2020 | 18:45

Червената матрьошка Йеремиева дава трибуна на поредния комунига...

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?