Следвайте ни

Бившият зам.-кмет Розалин Петков става шеф на "Свободна зона"

Розалин Петков, който доскоро беше заместник-кмет по финанси, общинска икономика и здравеопазване, ще бъде назначен за шеф на "Свободна зона" АД. След изборите Петков пръв подаде оставка от отговорната длъжност в Община Пловдив, която заемаше два поредни мандата, общо осем години.  

Кандидатурата му за изпълнителен директор на дружеството ще се гласува на Общото събрание на акционерите, насрочено за 14 ноември. Розалин Петков ще заеме мястото на предишния шеф Едвард Лабуза, освободен с решение на Общинския съвет на една от последните сесии с мотив, че е навършил пенсионна възраст. 

Община Пловдив е мажоритарен собственик на "Свободна зона" АД с над 80 процента от акциите. Дружеството държи складове на бул. "Васил Левски", които отдава под наем, и открай време работи на печалба.  Както "Марица" вече писа, Розалин Петков е избран за общински съветник в родния му град Карлово и ще бъде председател на групата на ГЕРБ. 

Твърдо извън Община Пловдив остава зам.-кметът по транспорт Златин Велев. В новия мандат той ще е общински съветник от ГЕРБ. Според запознати от седемте досегашни заместник-кметове в администрацията имат шанс да останат Стефан Стоянов, чийто ресор е образование, и Йордан Ставрев, който отговаря за обществен ред и сигурност. 

Заместниците ще бъдат освободени утре, за да може новият кмет Здравко Димитров да подбере управленския си екип. В понеделник той предупреди, че метла няма да има, но ще направи промени, за да се работи с много по-добър резултат. 

Георги Стаменов, избран за кмет втори мандат в "Централен", каза, че след клетвата в понеделник ще поиска от досегашните си четирима заместници отчет колко преписките са обработили. Който е работил добре, ще остане, но който не се справя, ще си тръгне, коментира за "Марица" Стаменов.  

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?