Депутат и райкмет на протест срещу гей изложба СНИМКИ

Ръководители и активисти на ВМРО-Пловдив излязоха на протест срещу провеждането на изложбата със снимки от гей паради „Балкан Прайд“, която бе открита тази вечер в галерия СКЛАД в Тютюневия град. Сред петнайсетината демонстранти воеводи се открояваха депутатът Александър Сиди, кметът на район Южен Борислав Инчев, зам.-председателят на Общинския съвет Камен Шишманов и съветниците Стефан Послийски и Нина Гьошева.

Те носеха лозунги „Не преминавай от „другата“ страна“. Протестът бе изключително културен и тих, в разрез със заканите на депутата Сиди, че партията ще предприеме дори извънзаконови действия, за да спре гей изложбата.

Протестиращите бяха поздравени от директора на Голуей – Европейска столица на културата 2020. Ирландецът Крис Болдуин им стисна ръцете и ги призова да се обичат, а също и да разгледат изложбата.

На експозицията са показани кадри от шействията в подкрепа на еднополовата любов на Балканите, а също и на протестите срещу тях от страна на националистически и консервативни организации. Организаторите почерпиха с  боза и айран, а сред малцината посетители доминираха чужденците.

Изложбата „Балкайн Прайд“ се превърна в международен скандал, след като британският „Гардиън“ и други западни медии писаха за хомофобските настроения в Пловдив. ВМРО, НФСБ и БСП се обявиха твърдо срещу провеждането на експозицията и дори поискаха оставката на ръководството на фондация „Пловдив 2019“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Респект

Респект

05.07.2019 | 21:58

Ало, платените герберастки тролове - ама много сте активни когато трябва да защитавате "различната" сексуалност бе - това ли ви е наредено отгоре - от градската управа начело с вечно неадекватния Мамин Ваньо?! Или е национална линия на ПП Герб?! И да - беднотията е основен проблем на българина, но и войнствения хомосексуализъм също е равнопоставен проблем! Или искате децата ни да ги учат на това, ме еднополовите връзки и още повече - бракове са нещо "нормално" и да им промиват мозъците с това още от първите отделения в училище?! Ами не, нормални мислещите граждани сме против това, а хората с нетрадиционна сексуалност си имат правото да си я имат, но нямат право да я налагат на другите като норма!

Отговори
0 0
Георги

Георги

05.07.2019 | 21:08

Наистина ли гейовете са най-големия ни проблем? А не Корумпираните политици, мутрите, лудите медицински сестри биещи новородени бебета, лъжовните и зависими медии, лошата икономика, ниските заплати, високите цени, ниското качество на храната, лошият въздух, ФАКТЪТ ЧЕ БЪЛГАРИ УМИРАТ НА ВХОДА НА БОЛНИЦИТЕ! Някакси аз съм напълно спокоен с гейовете и лесбийките. Изложба като изложба - Не ви харесва, не ходете да я гледате.

Отговори
0 0
разумен

разумен

05.07.2019 | 09:16

КУ-КУ, КУ-КУ.....ТИЯ ОТ ЖЕГИТЕ ИЗТРЕЩЯХА.ИНЧЕВ ДА СИ ВИДИ РАЙОНА, ЧЕ Е БОМ-БОК.С ГОНЕНЕ НА ПЕДАЛИ КМЕТ НА ПЛОВДИВ НЕ СЕ СТАВА. АМА МОЖЕ ДА ИЗТЪРВЕ И КИЧУКА , КАТО ГЛЕДАМ ГЛУПОСТИТЕ ,КОИТО ПРАВИ.

Отговори
6 1
Вазов

Вазов

05.07.2019 | 09:10

Защо допускат в общината ненормалници като Шишманов . Той е с объркана срксуалност и жълта книжка

Отговори
4 3
Matov

Matov

05.07.2019 | 09:06

Че Шишманов е от другата страна Защо писка известен педофил

Отговори
4 3
Стефан

Стефан

04.07.2019 | 22:57

Толкова колкото направи тоя кмет за Кичука, толкова не са направили предните трима взети заедно. Браво на кмета! Браво на ВМРО за инициативата!

Отговори
3 7
Батко

Батко

04.07.2019 | 20:32

Тоя педал Инчев цял мандат заеба Кичука, сега се прави на нормален. Айде холан!

Отговори
10 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?