71

Депеша от „Позитано”: Само Георги Йорданов и Калин Милчев представляват БСП в Пловдив

Враждата между градското ръководство на партията и Националния съвет се задълбочава, всички мостове са изгорени и явно няма никакви възможности за примирие

 

Обявената за 29 май Извънредна градска партийна конференция на БСП в Пловдив е нелигитимна и решенията й няма да имат никаква стойност. Това се казва в съобщение от „Позитано”, изпратено до медиите.

Враждата между градското ръководство на партията в Пловдив и Националния съвет се задълбочава, всички мостове са изгорени и явно няма никакви възможности за примирие. Напрежението ескалира след отстраняването на Георги Гергов от партийните дела и отчайващите резултати на социалистите на поредицата от избори миналата година.

Преди дни градското ръководство свика извънредна конференция за 29 май. Темата на сбирката е спорът за сградата на местната централа на ул. „Кръстю Пастухов“ 18. С решение на националното ръководство лидерите на партията в Пловдив трябва да напуснат Голямата къща. Миналия петък обаче пловдивската структура сезира Районна прокуратура за случая. Според градското ръководство отнемането на Голямата къща е противозаконно действие.

На конференцията членовете на партията ще се запознаят със ситуацията, която налага промени в реда и провеждането и на избори в ръководството на местно ниво. Градското ръководство е с отнети правомощия от Националният съвет на социалистическата партия прекрати с решение от 9 април.

Паралелно с това от партията в Пловдив отказаха да изпълняват  „актуализираното“ решение на Националния съвет на партията от 11 – 13 май за провеждане на предсрочен цикъл от отчети и избори в пловдивската градска организация. Това решение е противоуставно и противозаконно, категорични са местните социалисти.

От „Позитано” обаче твърдят обратното. Преди време Националният съвет на партията излъчи специална работната група, която да реши въпроса с  пловдивската структура.

„С решения на Националния съвет на БСП са прекратени правомощията на всички органи на партията в Пловдив. Както е констатирано от Общопартийната контролна комисия, при първото решение №83 от 09.04.2022 г. партийните органи не могат да взимат решения.

В момента решенията на НС на БСП не могат да бъдат изпълнявани поради своеволия на бившите ръководни фигури на структурата в Пловдив. Многократно са били изпратени покани да се освободят помещенията на червената централа в града и да вземат личните си вещи, на което те опонират с решение на ГС на БСП – Пловдив.

Членовете на работната група изясняват, че от 09 април 2022 г. органът Градски съвет на БСП - Пловдив е с прекратени функции, насрочената за тази неделя „Конференция“ е нелегитимнаи не може да бъде проведена.Тези действия са още едно доказателство за своеволията на група хора, чиято единствена цел е ликвидиране на партийната организация в Пловдив”, се казва в съобщението до медиите от „Позитано”. От НС на БСП напомнят, че именно назначената Работна група е легитимна да ръководи дейността на градската партийна организация в Пловдив. Само двама души са оторизирани да представляват местната структура пред съответните органи и това са доц. д-р Георги Йорданов и инж. Калин Милчев.

„Работата с районните клубове и партийните членове на социалистическата партия ще бъде възстановена до дни, както и ще се следи за стриктно изпълнение на решенията, взети от Националния съвет”, твърдят членовете на работната група.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

20.06.2022 | 10:19

Много често минавам покрай централата ви, не й е мястото до престижни учреждения като НБИВ и ТУ-филиал Пловдив. Я бЕгайте в Столипиново, може и %-ът да ви се вдигне

Отговори
2 0
Г. Кирков

Г. Кирков

25.05.2022 | 14:12

В БСП - Пловдив оправия няма да има. Хората на Гергов считаха, че са се бетонирали вовеки, ще се възпроизвеждат там едни 10 -15 човека, превръщайки партията в средство за препитание и себеустройване, обаче черна котка им мина път. Нали няма наивници, които мислят, че Гергов и Нинова са се скарали нещо там и така са почнали нещата. Гергов пада жертва на общата политика на държавата против олигархията, а той е нарисуван такъв. Просто се сменят правилата на играта и за него е най-добре да се покрие бързо в чужбина някъде. Поне бол пари за десет живота има подарени от държавата. Лошото е, че тези дето си мислят, че са махнали Гергов и хората му - за нищо не стават, което прави бъдещето на БСП в Пловдив, твърде трагично. С Иван Петков, Румен Василев, Минка Сърнешка, в някаква степен с безличния и инертен Гатев и подобни, БСП може през следващата година и да няма представителство в местната власт.

Отговори
7 1
Ха?

Ха?

25.05.2022 | 13:19

Ха! А Чичо Гоче?

Отговори
5 0
Paula Fox

Paula Fox

25.05.2022 | 13:14

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
1 6

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?