49

Деница Чингарова: Подмениха чувал с бюлетини от "Тракия", за да стане Тотев кмет

Местните избори в Пловдив през 2015 година са били фалшифицирани, обяви сензационно в своя профил във Фейсбук адвокат Деница Чингарова, която беше шеф  на Общинската избирателна комисия на същия вот. 

"Да се знае...Бях принудена със заплаха към децата ми, да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев,Костадин Димитров и Димитър Колев!.Въпросните същества никога не са печелили избори,защото  не го заслужават...!!!", написа Чингарова. "Марица" я потърси за коментар на скандалното изявление, за което вече се сезира и прокуратурата.

- Госпожо Чингарова, имате ли доказателства, че резултатите на местните избори през 2015 г. са били фалшифицирани?

- Това може да се провери и в Административен съд, и в Централната избирателна комисия. Има начини, по които фалшификацията  може да се докаже, включително и в Общинската избирателна комисия.

- Ако те  имат доказателства за фалшификации, защо изборите не са били касирани?

-Много е сложно.

- Иван Тотев се закани да ви съди. Не се ли притеснявате?

- Нека да ме съди! Аз също ще го съдя за обиди и клевета, за всичко, което ми е причинил в живота, но това няма значение. Той ще си понесе последствията и аз съм убедена в това.

- Вие не подлежите ли на наказателна отговорност като председател на ОИК  за това, че допуснахте фалшификация и сте мълчали досега за това?

- Подлежа.

- Не ви ли е страх, че ще ви осъдят?

-Не.

-А защо сте мълчали почти осем години? Тотев от доста време не е кмет, а вие не сте общински служител.

-Защото през цялото време бях заплашвана. Въпросът е, че Тотев не беше законният кмет на Пловдив.

- Как е станала фалшификацията?

- Беше подменен един чувал с бюлетини от „Тракия”. Вече не помня от коя секция.

- В една секция има най-много 800 избиратели. Всички бюлетини да са подменени с тези за Иван Тотев, разликата с резултатите на Славчо Атанасов е била 1416 гласа. Да не би подменените чували да са били повече?

- Не си спомням. Само това ще кажа – Славчо Атанасов беше избран за кмет, а не Иван Тотев. И Костадин Гаров за "Тракия". 

- Откъде беше донесен чувалът? От централата на ГЕРБ?

- Не. Няма нужда да ви казвам тези неща, защото те са много грозни. Оттук нататък каквото и да правят спрямо мен, аз знам какво съм правила по принуда на Тотев.

- Имате ли записи, които да доказват, че Тотев ви е принуждавал да фалшифицирате изборите? Или свидетели?

-- Не, записи нямам, но свидетели могат да изскочат.

- Как и кой е донесъл чувала с фалшиви бюлетини за преброяването? В ОИК участват представители на различни партии. Всички вкупом ли се съгласили да подменят изборните книжа в полза на кандидат – кмета на ГЕРБ?

- Не точно така. Другите членове на ОИК изобщо не знаеха за какво става въпрос. Всичко беше по нареждане на Иван Тотев. Отива се в една тъмна стаичка, където бюлетините се подменят.

-Вие лично ли сте отишли в тази стаичка и сте ги сменили?

- Не. Аз дори не съм била там. Някой друг от ОИК.

-Подобни разкрития се правят пред прокурор, а не във Фейсбук, ако има достатъчно доказателства. Вие какви действия ще предприемете оттук нататък?

-- Аз съм готова да понеса това, което ще се случи спрямо г-н Тотев и да свидетелствам за разкриване на обективната истина – че той не е бил законно избран кмет. Очаквам прокуратурата да се сезира и с удоволствие ще съдействам да се установи един престъпник какво е сторил.

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 15 оценки
3.5/5 от 15 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
68 коментара
Дени-сливенския те чака

Дени-сливенския те чака

11.05.2023 | 08:12

Тя фалшифицирала, ама после не била там, ама чула, ама не видяла... Айде журналистите да и зададат въпросите по-конкретно. Как така тя е фалшифицирала, сега ще иде тая гняс да натопи някакви хорица, без да е била там, за да се измъкне пак. Не харесвам Мамин, даже хич, ама тази жена е отвратителна твар. Ходи и плюе който свари, само и само да е известна и да се домогне да слава. Накрая ще докара проблеми на някой незначителен от някоя комисия, а те двамата ще се измъкнат.

Отговори
2 1
Бобо

Бобо

10.05.2023 | 15:59

Истина е от тях го знам мръсни гербаджий

Отговори
4 2
Написаното от пишещия не доказва, освен ако е против него!

Написаното от пишещия не доказва, освен ако е против него!

10.05.2023 | 10:27

Scriptum pro scribente nihil probat, set conrta scribentem!

Отговори
3 1
Запознат

Запознат

10.05.2023 | 09:30

А сега си представете и Савина Петкова (шеф на ОбС по време на втория мандат на Тотев) и Тодор Тодоров (шеф на дирекция Обществени Поръчки в Общината в двата мандата на Тотев), да си отворят устата ,какво торнадо ще се завихри.....Чингарова ще му се стори като песен за лека нощ

Отговори
7 2
Додо

Додо

10.05.2023 | 12:11

Аз не вярвам.

Отговори
1 4
Пловдивчанка

Пловдивчанка

10.05.2023 | 08:15

Срамувам се от такъв кмет като Тотев.

Отговори
5 2
Пловдивчанка

Пловдивчанка

10.05.2023 | 08:14

Трябва да се срамуваме от такъв кмет като Тотев ,а той готви нов като него

Отговори
6 1
Минувач

Минувач

10.05.2023 | 08:00

Когато беше заместник кмет на район “Централен”, защо мълча. Не можа да преживее, че я освободиха и то заради любовта и към алкохола. Имала топки, друг път. Идват местни избори и е наточила зъби да се върне във властта, това е.

Отговори
5 6
Драган

Драган

10.05.2023 | 07:55

Извършила си умишлено престъпление . Трябва да бъдеш осъдена и да лежиш реално в затвора.Оправдания от вида на заплаши ме и т.н. не минават . Утре може да се окаже че подкрепяш друга партия и затова говориш така !?

Отговори
6 5
Лапачите

Лапачите

10.05.2023 | 07:45

Колев още си "кметува" усвоява в западен

Отговори
4 1
Дълбокият сън е полезен за всеки

Дълбокият сън е полезен за всеки

10.05.2023 | 07:31

Чик чирик, не е само един.Ти за пловдивския октопод на тотев да си чул? Една сериозна медия писа и даде цялата схема на октопода , но някои спи!

Отговори
6 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?