Следвайте ни

Демократите искат пълна прозрачност на ОбС

Групата на Демократична България предлага радикални промени в работата на Общинския съвет за осигуряване на пълна порзрачност и отчетост. Четиримата съветници – Веселина Александрова, Йордан Иванов, д-р Веселка Христамян и Добромира Костова настояват заседанията на местния парламент да се излъчват на  живо по интернет на официалния сайт на институцията.

Освен това всички всички явни гласувания не само в пленарната зала, но и в комисиите да станат поименни. Да бъде оповестен предварително дневният ред на заседанията на комисиите и материалите към него. Да се публикуват и протоколите от заседанията на постоянните комисии и ОбС с пълна информация за начина им на гласуване.

От Демакратична България предлагат да се създаде е публичен регистър с питанията на съветниците към кмета на Пловдив и неговите отговори.

„Пловдивчани имат право да знаят как гласуват техните съветници, да контролират тяхната работа и да са запознати в цялост с работата на местния парламент. Досега ОбС е заседавал на тъмно, което дава възможност за формирани на търговски мнозинства зад гърба на избирателите“, заяви Йордан Иванов.

Руслан Йорданов

Журналист

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?