Демократична България: Как общината харчи 280 000 лв. за борба с вируса?

 

 

Как Община Пловдив харчи 280 хиляди лева за борба с вируса? Този въпрос зададе Йордан Иванов от името на съветниците от Демократична България в началото на редовното заседание на Общински съвет – Пловдив. Той подчерта, че месеци след като с решение на общинските съветници бяха отпуснати средствата за борба с пандемията, администрацията на общината така и не е сметнала за нужно да отчете публично изхарчените пари.

„В хода на дебата за отпускане на Св. Мина за преобразуването й за ковид болница стана ясно, че 200 000 вече са изразходени, което изненада повечето съветници. Затова искам да бъде казано за какво, от кого, как са избрани дейностите за финансиране”, каза Иванов.

Добромира Костова пък попита как ще се спази противоепидемичната бройка на хората, които се возят в градския транспорт при положение, че броят на автобусите в делнични дни е намален.

Преди началото на обсъждането на дневния ред, които е от 62 точки, заради отложеното в началото на декември заседание във връзка с усложнената епидемична обстановка, общинар номер едно Александър Държиков обясни, че сесията ще продължи най-късно до 15 часа, като по обед за час ще бъде направена почивка за проветряване на залата. Той подчерта, че заради дългия дневен ред е възможно да се заседава два дена.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?