Следвайте ни

Дебнат за спорове между наследници и отмъкват имота на безценица

Бившият кандидат за кмет Йордан Джермански и адвокат Иванка Митева заложили нов капан за наивници

viber icon

Добре познати от близкото минало автори на измамни схеми с имоти отново дебна за жертви и се опитват да прилапат на безценица атрактивен терен в Пловдив. Става дума за 10,5 дка до Гребна база, които в момента са в процедура по съдебна делба заради спор между собствениците.   

Апетити към имота имат печално известните Йордан Джермански и адв. Иванка Митева-Ангелова. Преди време имената им нашумяха покрай случая с „Бедняка-милионер”, който бе измамен с милиони за наследствените си имоти в апетитния квартал Остромила. Тези лица продължават необезпокоявани да въртят съмнителни сделки с недвижими имоти, сигнализира читател на „Марица”. 

Теренът до Гребна база е в процедура по съдебна делба. Продажбата минава през ЧСИ Мариана Обретенова. Поводът е, че многото му съсобственици така и не могат да постигнат споразумение помежду си за неговото управление. Това дава повод Джермански и Митева да приложат една от своите познати схеми. За да вземат имота, те използват фирмата "Випера Груп", която притежават до миналата година. Чрез нея успяват да правят замяна с единия от съсобствениците на въпросния имот. Дават му скромен апартамент от 56 кв.м и срещу това придобиват 22,2 % идеални части от имота на Гребната, който е с обща площ 10,5 дка. Замяната е оспорена в съда от ощетени роднини, но безуспешно. След време „Випера Груп“ ЕООД отново прави замяна на придобитите 22,2% идеални части от имота, като ги заменя за друг апартамент. Той е в същата сграда, в която е и жилището от 56 кв.м, предмет на първата замяна. В резултат на втората замяна идеалните 22,2% части от имота отиват в никому неизвестното лице Николай Карагеоргиев от Раковски. Законът разрешава замените, но въпреки това в този ход запознати подозират хитър начин да се избегне предлагането за продажба на атрактивен имот първо на съсобствениците му. 

Йордан Илиев Джермански и Иванка Илиева Митева са били собственици на „Випера Груп“ ЕООД, но прехвърлят дяловете си през юли 2017 г. на Ценко Шанев по известната схема с "бушоните". На организирания търг за продажбата на имота от 10,5 дка до Гребната база един от участниците е новият съсобственик на спорещите роднини Николай Карагеоргиев. Негов пълномощник пък е въпросната Иванка Митева. Така кръгът се затваря, като  Джермански и Митева най-вероятно този път вероятно ще използват изискването в закона спорният имот да се предложи първо на съсобствениците и така чрез поставеното си лице Карагеоргиев ще опитат да отмъкнат целия терен на безценица. Ако схемата им сработи, срещу 4-5 апартамента на общо стойност под 200 000 евро, те ще придобият терен, върху който би могло да се реализира застрояване за милиони. А обществото ще стане свидетел на

Втора серия от сценария с "Бедняка-милионер" 

Джермански и Митева станаха известни преди години именно покрай случая с милионера от „Остромила“ Милен Паунчев. Младежът бе изигран и загуби наследствени имоти за над 8 млн. евро, след като неговите нови „приятели” го убедиха да им ги продаде на безценица. 

В началото на 2013 г. Милен е обикновено момче от Пловдив, учи в София. През март умира баща му, а 20 дни по-късно и майка му. Като на филм Милен Паунчев се оказва наследник на 100 декара в "Остромила" - квартала, който от години е доста атрактивен за строителните предприемачи. 

Младежът се свързва с двама бизнесмени от Пловдив и им продава 91 000 кв. метра - от 10 септември 2013 г. до 9 май 2014 г.  Предприемачите ловко го оплитат в мрежите си - дават му да кара скъпи коли, водят го по тузарски заведения. Младежът живял доста разточително, докато не се усетил, че е на огромна загуба. Според експерти пазарната цена на имотите му е около 8 милиона евро, но за тях Паунчев получава едва 200 000 лева.


Кметски игри

Името на Йордан Джермански нашумя през 2007 година, когато на 39 години се кандидатира за кмет на Пловдив от политическата формация „Новите лидери”. На предишния вот - през 2003-а - той бе кандидат на друга нова партия „Обединение за възраждане“. През 2003 година Джермански едва оцеля при взрив в магазина му за бои и лакове в центъра на Пловдив. Основната версия бе, че бомбата е поставена от съдружник, решил да се оттегли от общия бизнес. Тогава Джермански отказал да му изплати чуждите дялове от фирмения капитал. В Пловдив Джермански има участие във фирма „Сине Мора Инвестмънтс“ ООД. Името му се спрягаше и около „Випера Груп“ ЕООД и „Випера Инвестмънтс“, където е бил съдружник с въпросната адв. Иванка Митева. Миналата година той прехвърля дяловете си и в двете фирми на друго лице. Джермански попадна и в светските хроники преди време, след като заживя с Ирен Онтева. Няколко месеца пловдивчанинът изживявал страстна любовна афера с неостаряващата моделка. Двамата бяха засичани да обикалят заедно по луксозни курорти. За красавицата Джермански организира и почивка на луксозна яхта в Миконос. Публикуваните финансови отчети на фирмите му обаче не предполагат високия стандарт на живот, който през цялото време демонстрира неуспелият кандидат за кмет. 

 Иванка с фирми на килограм

Иванка Илиева Митева има участие в половин дузина фирми - “Агро Евро Проект“ ООД, „Стедан Инвест“ ЕАД, „Пълдин Инвест Строй“ ООД, „Джироти Трейд България“ ЕООД, Адвокатско дружество „Митева, Златанов и партньори“, "ЖСК Пълдин Инвест строй". По-рано е имала участие, което е прекратено, и други дружества като „Випера Груп“ ЕООД , „Випера Инвестмънтс“ ЕООД „Пълдин Инвестмънт“ ООД, „Тони М“ ЕООД, „Сангреал“ ЕООД и „Рея Интернешънъл Пловдив“ ЕООД. Била е председател на Политическа партия „Новите лидери“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?