Следвайте ни

Дани Каназирева застъпва в областта днес НА ЖИВО

viber icon

Бившата общинска съветничка от "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева встъпва днес в длъжността областен управител. Официалната церемония е насрочена за 10 часа във фоайето на областната администрация.

На ритуала ще присъстват кметът на Пловдив Здравко Димитров, Знеполският епископ Арсений, заместник областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин, официални гости и служители в институцията. 

Каназирева е назначена за губернатор миналата седмица с решение на Министерския съвет и със заповед на премиера Бойко Борисов. За "Марица" Каназирева заяви, че е приела поканата за поста по две основни причини. Първо, защото новият кмет Здравко Димитров даде заявка за различно и диалогично управление. Второ, защото като областен управител има възможност реално да помага за развитието на Пловдив и областта. Специално за Пловдив обещава да помага на новия кмет и неговия екип за изпълнението на проектите за водния цикъл, Южния обходен колектор и подлеза "Модър - Царевец", ако такава помощ е необходима. 

Сред основните задачи Дани Каназирева поставя подготовката на общините за зимата и работа по проектите за разширението на околовръстното шосе, започнати от вече бившия губернатор Здравко Димитров. Успоредно с това ще продължават процедурите по проектиране на водоснабдяването на Пловдив и съседните села с чиста вода от "Въча". Запазена ще бъде въведената от предишния областен управител практика да има приемни във всички общини.

Заместник областните управители се назначават от министър-председателя. Евелина Апостолова и Петър Петров са от ГЕРБ. Димитър Керин е от квотата на Атака. Администрацията на областта е малко над 50 служители.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?