Следвайте ни

Дани Каназирева: Парите от синя зона – за паркиране, от данък МПС – за ремонти

viber icon

Приходите от синя зона трябва да се реинвестират в изграждането на нови паркоместа, а от данък МПС – в поддръжката и развитие на пътната инфраструктура Това е становището на областния управител Дани Каназирева в подкрепа на идеята на „Марица”. 

„През двата последни мандата в качеството си на председател на общинските  съветници  от   „Съюз за Пловдив”  многократно съм внасяла  от името на групата  предложения до местния парламент  за създаване на нов параграф към наредбата с цел подобряване на условията за паркиране в града”, напомни Каназирева. 


Предлагахме  средствата, които се събират в синя зона, да се насочват за изграждане на нови паркоместа, паркинги и „джобове”за паркиране на улици и булеварди, чийто ширина го позволява. По същия начин  искахме, включително  с предложение до Народно събрание, парите от данък МПС да постъпват в специален  фонд, от който да се финансират  ремонтите  и изграждането  на пътната инфраструктура, допълни Дани Каназирева. 


 Предложенията на общинските съветници  така и не намериха подкрепата на предишната местна власт. Улиците са публична общинска собственост и те трябва да служат  за   обществени интереси на гражданите, подчерта Каназирева.


През миналата година в общинско предприятие „Паркиране и репатриране” са постъпили рекордни приходи в размер на 6,5 млн. лева. Това са постъпления за всички услуги – синя зона, паркинги, санкции чрез репатриране на колите на нарушители с паяци  и скоби. 

От данък МПС в градската хазна годишно влизат най-малко 20 млн. лева.


 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

glory

14.02.2020 | 06:20

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. ([email protected]) Казвам се Катика Каменич ,, Искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Преди търсех заем и те по-късно ме подлъгаха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добър здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл ([email protected])

Отговори
0 0

glory

14.02.2020 | 06:19

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич ,, Искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Преди търсех заем и те по-късно ме подлъгаха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добър здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?