Дани Каназирева: Нито една политика няма смисъл, ако резултатите не стигат до хората

Заедно с кандидатите за районни кметове от „Съюз за Пловдив“ стигнахме до всички части на града. Познаваме всяка уличка, детска площадка, счупена пейка, къде липсва тротоар, знаем проблемите в кварталите ни.

Предложихме своите конкретни и ясни решения.

Град Пловдив не е само Главната, не е само два-три булеварда с рози. Той се състои от 6 района, всеки от които е по-голям като население от повечето български градове.

Кандидатите на СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ определяме и залагаме четири изключително важни насоки за работа във всеки един район:

1.      Достъп до квартала ни:

удобен транспорт, нови линии и връзки между районите, повече автобуси на по-кратки интервали в натоварените часове, рано сутрин и късно вечер, транспорт и в почивните и празнични дни. Автобусни спирки, пешеходни пътеки, изграждане на т. нар. „легнали полицаи“ за обезопасяване на рискови квартални улици. Поетапен ремонт на разбитите улици и тротоари. Почистване и осветление в пешеходните подлези. Регулиране на светофарните уредби съобразно спецификата на района. Създаване на условия за паркиране, изграждане на обществени, охраняеми паркинги, без такса за живеещите, изграждане на паркоместа тип „джобове“, където тротоарите позволяват.

2.      Нормална, чиста и поддържана градска среда

там, където живеем и растат децата ни - озеленяване, почистване, поставяне на пейки, кошчета за смет, ремонт на неработещите чешми, поставяне на маси за шах и тенис в междублоковите пространства и в кварталните паркове. Демонтиране на старите железа от детски площадки и поставяне на нови съоръжения за игра. Обновяване на игрищата за спорт в кварталите. Нова настилка, подмяна на оградите, врати за футбол и баскетболни кошове в училищните дворове.

Бърза реакция при сигнали на граждани за опасни клони и дървета или застрашени от вандалски посегателства паркове и обществени места. Спиране на хаотичното раздаване на строителни разрешения, край на презастрояването на районите и отреждане на междублоковите пространства в зони за паркове и градини, забранени за строителство.

3.      В услуга на хората във всеки един район на Пловдив:

Откриване на денонощни лекарски кабинети в общинските поликлиники. Разкриване на нови места в детските градини и ясли, спокойствие за родителите, че няма да имат нужда вече от “връзки“, за да запишат детето си. Преместване на подблоковите детски градини в нормални сгради. Край на порочната практика институциите да прехвърлят пловдивчани от гише на гише, да вдигат рамене и никой да не иска да се заеме с проблема. Ще възстановим стари и ще отворим нови клубове за възрастните хора, които ще имат пълната ни подкрепа. Ежедневен и лесен достъп до нас чрез създаване на изнесена приемна във всеки един район, както и чрез специална платформа за сигнали на страницата във фейсбук на Дани Каназирева.

4.      Осветление, ред и сигурност в квартала ни:

Без черни дупки там, където живеем. Засилен контрол и присъствие в рисковите зони, монтиране на видеонаблюдение на обществените места, разполагане на мобилни екипи във всеки един район за незабавна реакция при сигнал за нарушаване на обществения ред. Ликвидиране на незаконните сметища, налагане на ред в махалите, забрана за сватбите на открито и контрол върху шума. Контрол и безкомпромисно прилагане на закона. Премахване на изоставените и опасни сгради в кварталите.

Дани Каназирева и кандидатите за районните кметове от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?