Следвайте ни

Дани Каназирева: Езикът на омразата се премести от улицата в парламента

viber icon

Най-краткият в новата история на България парламент се отличи със свръхамбициозната  законодателна инициатива. В Народното събрание бяха внесени 67 законопроекта. Според мен това не само че не е позитивно, но дори и опасно.

 Законодателството трябва да има стабилност и дългосрочна перспектива и всяко прибързване носи рискове, защото може да доведе до хаос и да се отрази негативно на инвестициите. В държавите на ЕС има закони и кодекси с над 100-годишна история. В България Изборният кодекс беше приет за 72 часа, което предвещава проблеми на предстоящите избори.

В НС беше внесена промяна в конституцията без необходимия брой  подписи, както и допълнени  поправки. В закона за съдебната власт и НПК  бяха предложени корекции, подготвени също на крак. Всичко това е вредно за държавата и безотговорно.

Много лошо е, че езикът на омразата и предизборната кампания се преместиха в парламента. В т.нар. партии на промяната виждаме лица, които са на политическата сцена повече от 20 г. - и Татяна Дончева, и Мая Манолова, ген. Атанас Атанасов. Христо Иванов е бил министър на правосъдието. Станислав Трифонов от години участва в политическия живот на страната. Въпросните партии се отказаха да понесат политическата отговорност и да съставят стабилно правителство, като с площадната реторика  изместиха изцяло  дневния ред на обществото - справяне с пандемията и кризата, преодоляване на социално-икономическите последици. Направиха отстъпление дори от своите лайтмотиви в политиката - и за мажоритарния вот, и за намаляване на партийните субсидии, и за въвеждане на електронно гласуване. Езикът на омразата е деструктивен за стабилността на държавата.

В 45-ото НС бяха създадени четири комисии, в две от които участвах. Комисията за ревизия на Мая Манолова няма да доведе до правни резултати, освен да послужат за разпространяване на лъжи и компромати, които да обслужват нейната предизборна кампания.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

стоян

стоян

14.05.2021 | 12:55

,,Действията на комисията няма да доведат до правни резултати"Тя,комисията свърши,сега е ред на прокуратурата,ако има кураж и воля да вкара тия мутри при бай Ставри ще е много добре за България.

Отговори
2 0
Гербер учредител

Гербер учредител

11.05.2021 | 13:55

Тотев докато е време тая си я връщай в Съюз за Пловдив иначе пак ще помели ГЕРБ.Ти най-добре си я познаваш.

Отговори
5 0
Цццц

Цццц

11.05.2021 | 17:17

Тази е за никъде, това продажно, корумпирано същество, става само за ..... .

Отговори
6 0
М дааа

М дааа

11.05.2021 | 17:19

Каназирева, барабар с маминия Тотев, Менда и Пачо гърнето в затвора!

Отговори
5 0
ТАКИВА КАТО ДАНА =ПОТРЕСАВАЩО СЛАБА ДЪРЖАВА

ТАКИВА КАТО ДАНА =ПОТРЕСАВАЩО СЛАБА ДЪРЖАВА

11.05.2021 | 13:49

БОЖЕ ОПАЗИ БЪЛГАРИЯ ЩОМ ТОВА НАГЛОТО,НАХАЛНОТО И СЛАБОУМНОТО АКЪЛ ДАВА.НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ.

Отговори
9 0
Кака здравка

Кака здравка

11.05.2021 | 13:48

Овца без история за език блеее...

Отговори
7 0
Ванко

Ванко

11.05.2021 | 12:25

Ама т ъпа краво! Ти ли ще коментираш? За нищо не ставаш! Върни се на пилона. С чия помощ се издигна до областен управител? Съсипа града. Ей за това никога няма да се оправи тази държава,защото я управляват 240 цървула

Отговори
13 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?